nova construcció

Hard Rock farà un gran hotel al costat del Fòrum a Sant adrià

Les restriccions a Barcelona situen aquest macroprojecte en el municipi veí

L'establiment de luxe promet 650 llocs de treball, sobretot a la zona

zentauroepp48163376 hard rock190515200341

zentauroepp48163376 hard rock190515200341

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

Es dirà Hard Rock Hotel Barcelona, però s’ubicarà en el terme municipal de Sant Adrià de Besòs. O sigui, el millor de dos mons annexos: el poder d’atracció de la marca Barcelona i una ubicació a peu de platja i al costat del transport públic que ja només pot donar l’àrea metropolitana. La regulació d’allotjament turístic de Barcelona prohibeix noves places hoteleres a les zones considerades saturades i fixa moltes limitacions als barris perifèrics. En canvi, a Sant Adrià han lligat un conveni per promoure que la majoria de les seves 650 contractacions premiïn els seus veïns.

L’hotel de luxe que es projecta al costat de la platja i port esportiu del Fòrum suposarà una inversió de 200 milions d’euros que inclou la compra de la parcel·la, per construir un establiment de 504 habitacions en 30.000 metres quadrats. L’operació ha sigut possible per l’aliança entre Hard Rock International i el fons d’inversió ASG, que l’any passat ja van subscriure un projecte similar a Madrid.

En un comunicat de la gestora d’inversions immobiliàries, es refereix als terrenys com "l’última parcel·la disponible a primera línia de mar de l’àrea metropolitana de Barcelona", a Sant Adrià. I emfatitza la seva connexió per metro i tramvia amb el centre de la capital catalana, a la fi el gran reclam. Si no hi ha contratemps, les obres començaran el segon semestre d’aquest any amb la vista posada en l’obertura a començaments del 2022.

Segons ha avançat Todd Hricko, vicepresident sènior i responsable de Desenvolupament global d’hotels de Hard Rock International, el seu nou hotel "establirà un nou estàndard en hostaleria, gastronomia i lleure al si del dinàmic panorama hoteler de Barcelona" a l’"incorporar" la seva "personalitat inspirada en la música de la marca a aquesta animada ubicació a primera línia de mar". En realitat, és possible que el gran dinamitzador de la zona sigui precisament el macrohotel, després de diversos intents fallits vinculats al lleure. Tot i que aquesta temporada acaba de poar-se en marxa un gran club de platja, Go Beach Club, a només uns passos.

En les destinacions més turístiques

Els instigadors del nou allotjament desenvolupen promocions hoteleres "en les destinacions turístiques i empresarials més importants d’Espanya". Tot i que Carlos Molero, director d’adquisicions d’ASG, assegura que en cada una de les seves inversions posen "èmfasi en el fet que es converteixin en catalitzadors de la comunitat en la qual estan situats i contribueixin de forma rellevant a la dinamització i creació d’ocupació". 

Notícies relacionades

Amb aquest repte han subscrit un conveni amb l’Ajuntament de Sant Adrià per fomentar la contractació directa i indirecta de fins a 650 veïns del municipi. També es comprometen a comptar amb el teixit empresarial de la zona per cobrir les seves necessitats de proveïdors.

Del futur hotel ha transcendit que comptarà amb més de 2.000 metres quadrats per celebrar esdeveniments i reunions d’empresa, les habitacions tindran balcons amb vista al  mar, i el terrat, piscina i bar. La seva gastronomia (un restaurant bufet i un de gourmet), sports bar i terrasses al Moll de la Ronda estaran oberts al públic general.