Fora de normativa

Barcelona exigeix a Milanuncios i Vibbo retirar anuncis de venda d'animals

Les multes a aquests portals web podrien arribar a 600.000 euros, assegura el consistori

lainz46363004 camada de cachorros alemanes181226172401

lainz46363004 camada de cachorros alemanes181226172401

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha exigit la retirada dels anuncis de venda d’animals als portals web Milanuncios i Vibbo després de constatar que "no respecten la normativa vigent de venda d’animals" i posen "en risc el benestar animal".

L’ajuntament ha assegurat en un comunicat que farà un "seguiment continu dels anuncis per sancionar en cas de persistència en l’incompliment de la retirada dels anuncis", amb multes que "podrien arribar a un màxim de 600.000 euros i la prohibició de l’actuació a l’estat espanyol durant dos anys".

Segons el consistori, els anuncis incompleixen "la prohibició expressa de criança en domicilis particulars, la venda de cadells de gos i de gat abans de les 8 setmanes de vida, l’esterilització dels animals, la constatació que els animals són entregats en condicions que garanteixin la seva seguretat, higiene i comoditat, així com el seu perfecte estat de salut". 

Identificar els venedors

"L’activitat que segueixen els portals d’anuncis Milanuncios i Vibbo suposa anar contra la lluita que aquesta ciutat ha dut a terme en els últims anys, ja que no respecta el contingut de la normativa vigent en aquesta matèria ni el llindar de benestar en les condicions de la seva venda", ha afirmat l’ajuntament.

Notícies relacionades

El consistori també ha exigit a les empreses la seva col·laboració per a la identificació de les persones responsables dels anuncis que es detectin que no compleixin amb la normativa vigent.

Segons l’ajuntament, és la primera vegada a l’estat que es promou un procediment administratiu per combatre el comerç il·lícit d’animals a la xarxa. 

Temes:

Animals