accident del 2017

Afectats per l'ensorrament del cementiri de Montjuïc demanden l'ajuntament

Asseguren que encara no saben res de les restes de 60 difunts

zentauroepp40150709 barcelona  16 09 2017 tauts recuperats de l esfondrament nin190510184827

zentauroepp40150709 barcelona 16 09 2017 tauts recuperats de l esfondrament nin190510184827 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les famílies afectades per l’ensorrament de nínxols al cementiri de Montjuïc el setembre del 2017 presentaran una demanda civil contra l’Ajuntament de Barcelona per la falta de documentació subministrada als parents de60 de les persones enterrades que encara desconeixen on són els seus cadàvers. Segons han informat membres dels despatxos d’advocats Durán&Durán i Palau Lassaletta, la demanda civil pretén que tant l’ajuntament com el cementiri facilitin tot l’expedient administratiu que van sol·licitar el novembre del 2017, dos mesos després de l’ensorrament, i que encara no tenen.

En aquest sentit, els lletrats han denunciat que, després d’una primera querella, l’Audiència de Barcelona no hi va veure indicis de delicte. Els advocats, que dirigeixen la denúncia també contra el cementiri, han lamentat la falta d’informació proporcionada als afectats per part de l’equip de govern municipal d’Ada Colau.

Notícies relacionades

Per aquesta raó, han sol·licitat que, en comptes de bones paraules “sense contingut” a l’hora de parlar de l’ensorrament, especifiquin “si s’han perdut les restes dels difunts, les seves condicions i el lloc on són les restes”, i en definitiva que donin alguna resposta als afectats. També han remarcat que els havien promès que el maig del 2019 hauria d’haver començat una reconstrucció dels nínxols, que encara no s’ha iniciat.

De fet, els advocats han apuntat que el consistori pretén que els afectats es cansin de la situació i desisteixin de continuar defensant els seus interessos. Per això, han anunciat que forçaran que l’ajuntament que surti de les eleccions municipals del 26-M, sigui quin sigui el seu color polític, hagi de donar la cara i mostrar les seves actuacions, lamentant la “falta de sensibilitat” per part de la institució.