Barcelona aprova canviar el nom de l'avinguda Príncep d'Astúries

Els canvis es faran el 24 de març

rjulve45239110 barcelona 28 09 2018 pleno del auntamiento donde se ha aprob190209201540

rjulve45239110 barcelona 28 09 2018 pleno del auntamiento donde se ha aprob190209201540 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el canvi de denominació de l’avinguda del Príncep d’Astúries, que passarà a dir-se “Riera de Cassoles”, al no interposar-se cap al·legació a aquesta modificació, amb la qual el consistori pretén “desborbonitzar” el nomenclàtor de la ciutat.

En un comunicat, el consistori de Barcelona, liderat per Ada Colau, ressalta que el canvi de nom de l’avinguda Príncep d’Astúries, impulsat per una iniciativa ciutadana, es farà efectiu en una festa que se celebrarà el 24 de març.

“Eliminar l’empremta franquista”

Paral·lelament, l’Ajuntament de Barcelona també farà oficial el 17 de març el canvi de denominació del carrer Secretari Coloma, imposat durant el franquisme, per recuperar el de Pau Alsina, que ja tenia abans de la dictadura en homenatge a un diputat obrer.

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha destacat que amb el canvi de nom dels dos carrers “Barcelona fa un pas més per eliminar l’empremta franquista i per desborbonitzar el nomenclàtor de la ciutat”.

Notícies relacionades

Els dos canvis han sigut promoguts per entitats i plataformes veïnals i van ser aprovats pels districtes municipals, compten amb l’informe favorable de la Ponència del Nomenclàtor –l’òrgan encarregat de la denominació dels carrers de Barcelona– i no han comptant amb cap al·legació.

Pisarello ha remarcat, a més, que amb aquests canvis de noms s’han recuperat denominacions populars, com “Riera de Cassoles” –que feia de frontera natural entre Sant Gervasi i l’antic municipi de Gràcia– i s’augmenta la presència de noms de carrers de tradicions com l’obrera, a través de la figura de Pau Alsina, un dirigent obrer, polític republicà i teixidor de vels que va ser diputat al Congrés entre 1869 i 1871.