ocupació de la via pública

Els manters tornen a l'estació de la plaça de Catalunya de Barcelona un dia després del desallotjament

L'Ajuntament avisa que sense els Mossos no es pot contenir el 'top manta'

Amadeu Recasens reclama a la policia catalana un dispositiu conjunt de saturació a la plaça de Catalunya

zentauroepp46482337 manteros190109154029 / JOAN CORTADELLAS

zentauroepp46482337 manteros190109154029
zentauroepp46482343 manteros190109154204

/

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

L’Ajuntament de Barcelona llança la pilota a la teulada dels Mossos d’Esquadra. Sense la policia catalana "no resultarà possible" mantenir el vestíbul de l’estació subterrània de la plaça de Catalunya sense manters, ha avisat aquest dimecres Amadeu Recasens, comissionat de Seguretat del consistori barceloní. De fet, aquest dimecres al migdia alguns venedors ambulants ja han tornat a col·locar-se a la mateixa zona d’on van ser expulsats tot just 24 hores abans. A les 14.00 hores, la seva presència ja era considerable.

L’operació de desallotjament que es va dur a terme aquest dimarts a la tarda va ser "una més de les que es fan en col·laboració amb els Mossos". Però el més important no és desallotjar els venedors ambulants puntualment sinó mantenir aquest espai buit". "I per aconseguir-ho és absolutament necessària la cooperació de les institucions".

Reunió a quatre bandes

Aquest dimecres s’ha celebrat una reunió entre Renfe, TMB, Mossos i Ajuntament de Barcelona per acordar un dispositiu conjunt de saturació l’objectiu del qual és desembarcar en aquest espai de forma permanent dotacions policials que impedeixin que els venedors s’hi instal·lin novament. "Un operatiu així només es pot fer conjuntament". Les intervencions puntuals són insuficients i, per això, Recasens "reclama més els Mossos". 

Notícies relacionades

L’equip de govern d’Ada Colau  va encarregar als seus serveis jurídics un informe que va concloure, tal com va avançar aquest diari, que l’intercanviador de Renfe és un espai que competencialment depèn dels Mossos. Aquests, no obstant, insisteixen que la competència contra la venda ambulant correspon a la Guàrdia Urbana, sense importar l’espai de la ciutat on s’instal·lin els venedors ambulants. I reiteren que el seu paper és el de col·laborar ocasionalment en aquest tipus d’operatius.

Aquest dimecres, 24 hores després del desallotjament, els manters han començat a tornar a poc a poc a la plaça de Catalunya a partir del migdia. 

Temes:

Top manta