Eleccions del maig del 2019

Jacobi, l'alemany que va esbroncar Torrent i vol ser alcalde en lloc de l'«harpia tòxica» de Colau

L'empresari presenta la seva candidatura a l'alcaldia acompanyat per l'examant de Jordi Pujol Jr.

Afirma que «Barcelona està caient en la misèria» i que no pot pagar els seus funcionaris

zentauroepp46232299 jacobi181212125438

zentauroepp46232299 jacobi181212125438 / FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
Toni Sust

“Barcelona està caient acceleradament en la misèria. L’ajuntament ja no té efectiu per pagar els seus funcionaris”, afirma Karl Jacobi, l’empresari alemany establert a Barcelona que es va donar a conèixer en un acte al Círculo Ecuestre,on va esbroncar el president del Parlament, Roger Torrent, a compte del procés independentista.

Arran d’aquesta intervenció, es va convertir en una espècie d’ídol per a sectors del constitucionalisme: “Hi ha gent que em veu com un heroi, no sé per què”. I per aquesta fama sobtada es va decidir a fer un pas endavant i presentar-se a l’alcaldia de Barcelona. Vol “recuperar l’estat de dret a la ciutat” i apartar-la de l’independentisme: “Sense Barcelona, el separatisme no tornarà a aixecar el cap”.

Així va parlar Zaratustra

Jacobi ha presentat la seva candidatura com a cap de llista de Nosotros, un partit creat per l’exregidor del PP a Palafolls Óscar Bernán, expulsat pels populars després que digués “gandula” i “descerebrada” a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i afirmés que “hauria de fregar terres”. Segons el flamant candidat, abans va negociar amb altres partits, però es va adonar que formen part del “problema” i no de la “solució”.

L’alcaldable ha anunciat la seva candidatura en un acte al Col·legi de Periodistes davant d’una audiència afí, unes 40 persones, essencialment sexagenaris, que l’interrompien constantment amb crits de “¡bravo!”, “¡això és!” quan no corejaven el seu nom. Com a acompanyant davant dels micròfons ha actuat Victoria, ‘Vicky’, Álvarez, que, al seu torn, es va donar a conèixer per haver sigut amant del primogènit de Jordi Pujol i per denunciar que va conèixer en primera persona actuacions corruptes de la família. Per parlar d’aquest tema, Álvarez es va reunir amb la llavors presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, al restaurant La Camarga. La conversa, gravada, va transcendir.

Amb aquests elements, l’acte prometia molt, i la veritat és que no ha defraudat. D’entrada, Jacobi i Álvarez van quedar callats mentre en una pantalla, via YouTube, sonava l’inici d’‘Així va parlar Zaratustra’, de Richard Strauss, un fragment popularitzat per '2001, Odissea de l’espai’, de Stanley Kubrick. Al finalitzar el vídeo, Jacobi, amb una bandera espanyola a la solapa, ha proclamat: “Volum”. I llavors s’ha visionat la seva intervenció al Círculo Ecuestre, seguida de “bravos” i aplaudiments dels assistents. Jacobi somreia complagut.

Álvarez ha anunciat un altre vídeo de presentació de l’empresari, aquesta vegada amb un fragment, també via YouTube, de la banda sonora de ‘Kill Bill’: fotos de la intervenció a l’Ecuestre, de Barcelona, de pancartes en favor de Tabàrnia. I llavors Jacobi anava a començar a parlar, però el so no funcionava. Amb veu rotunda, l’orador ha pronunciat llavors les paraules: “Senyor tècnic”. I el so ha tornat: “Mira les cares de la premsa, que contents”.

“Immaculada i els 40 lladres”

Jacobi s’ha referit a Colau com “una harpia tòxica”,de fet és una definició que figura a la pàgina web de Nosotros, i a ella i el seu equip com “Immaculada i els 40 lladres”, “paràsits que s’han apropiat de l’ajuntament”. Ha explicat que després de donar-se a conèixer per la seva intervenció a l’Ecuestre, va rebre 20.000 mails i moltes cartes, algunes, amenaces de mort. I que va perdre quatre encàrrecs d’empreses d’Anglaterra.

“Barcelona necessita ordre i neteja”, ha assegurat després de criticar que es toleri la presència dels “senyors de la manta”. Ha apostat perquè hi hagi més policia per què es compleixi la llei. Abans de donar pas al torn de preguntes, un altre vídeo de YouTube, aquesta vegada Montserrat Caballé i Freddie Mercury cantant Barcelona. Quan s’ha sentit el nom de la ciutat, els entusiastes assistents aplaudien mentre Jacobi simulava dirigir l’actuació amb la seva mà com a batuta. Fins i tot ha fet una mica de ‘play-back’.

Les preguntes, més que preguntes, han sigut intervencions amigables. Un dels que preguntava li ha dit que si volia li donava la seva opinió. “Aquí es tracta més de les opinions meves”, ha replicat Jacobi en el seu castellà amb fort accent alemany, que recordava fragments de la pel·lícula 'Top secret’.

Notícies relacionades

Jacobi ha assegurat que ha reunit les 8.000 firmes que es necessiten per presentar-se a l’alcaldia i ha respost a algunes preguntes de caràcter sectorial, com per exemple quina política d’igualtat plantejarà. La seva resposta: “A mi m’agraden les dones”.

Álvarez, generalment poc donada a la contenció, ha resultat molt moderada al costat del seu cap de files. Ella anirà a la llista, tot i que ha dit que encara no sap si de número 2, 3 o 4: “Serà més o menys així”.