A Sant Martí

Barcelona reforma la nau Oliva Artés per ampliar el Muhba

Les obres, amb un pressupost de 2,3 milions, finalitzaran la pròxima primavera

obres

obres

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha començat les obres de reforma i per potenciar l’ús cultural del’antiga nau Oliva Artés, al districte de Sant Martí, ampliant l’actual espai expositiu del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) i incorporant un nou espai polivalent, amb bar i serveis sota un porxo de nova creació.

La nova actuació, projectada per l’arquitecte Jordi Badia (BAAS Arquitectura), respon a la tercera fase de rehabilitació i reforma d’aquesta nau del Poblenou. Consisteix en una actuació d’adequació de la planta de l’entresolat de la nau-taller per incorporar-la com a espai diàfan que es pugui obrir al públic per potenciar les activitats expositives del museu.

En aquest context, està prevista la construcció d’un nucli d’escales i un ascensor que donin accés des de la planta baixa. En aquesta planta s’actua per habilitar l’espai tancat polivalent de restauració i nous serveis, sota un gran porxo que es generarà en l’accés a la nau.

Fins a final de primavera

Aquest projecte, amb un pressupost de 2,3 milions d’euros, respecta els objectius que han guiat tot el projecte de recuperació i rehabilitació de l’antiga nau i que han permès transformar en espai museístic el que havia sigut durant molts anys un espai industrial, mostrant el que ha sigut i és la nau taller. Això s’ha fet de manera molt respectuosa amb el conjunt patrimonial, recalquen els responsables del projecte, posant de relleu la seva estructura basilical per aconseguir la màxima flexibilitat i llibertat expositiva.

Les obres seran executades per BIMSA i finançades pel districte de Sant Martí amb recursos del pla de patrimoni del Poblenou. La previsió és que finalitzin avançada la primavera del 2019.

El patrimoni del Poblenou

Notícies relacionades

EL Muhba-Oliva Artés, remarca el consistori a través d’una nota, és un dels espais museístics de nova generació similars als més destacats d’Europa sobre com explicar la història de la metròpolis contemporània, un laboratori d’història i patrimoni local i global. I és, alhora, un espai absolutament lligat a la dinàmica de les associacions i centres d’estudis veïnals, que l’han convertit, amb projectes compartits amb el museu, en un espai de referència de les seves activitats i projectes.

L’ampliació d’aquesta seu del Muhba s’emmarca dins del projecte de recuperació del patrimoni del Poblenou, al qual, malgrat els notables avenços encara li falta molt camí per recórrer. Sense anar més lluny el tram de Pere IV que va del parc Central del Poblenou al barri de Besòs acumula a banda i banda nombroses ruïnes industrials que li han valgut el sobrenom del Detroit del Poblenou.