A la riera baixa

Veïns del Raval tallaran carrers si no hi ha vigilància policial permanent

Residents i comerciants formen una plataforma perquè creuen que "s'han traspassat les línies vermelles"

jcarbo45235907 raval vecinos riera baixa180928122337

jcarbo45235907 raval vecinos riera baixa180928122337

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Veïns i comerciants del carrer de la Riera Baixa, al cor del Raval, s’han constituït en plataforma farts de la sensació d’inseguretat en la qual viuen al seu barri. Els afectats amenacen amb tallar cada dia el carrer de l’Hospital a partir de la setmana que ve si l’ajuntament o la Generalitat no posen de forma permanent dos policies locals o mossos d’esquadra a la cantonada de Riera Baixa amb Hospital, punt que consideren l’epicentre de la inseguretat ciutadana al barri.

“No volem que aquesta sigui una ciutat policial ni ens agrada aquesta solució, però necessitem que hi hagi vigilància permanent en aquest punt almenys fins que els problemes comencin a solucionar-se”, ha explicat Santi González, un dels membres de l’acabada de fundarAcció Riera Baixa, mitja dotzena dels integrants de la qual  han comparegut davant dels mitjans de comunicació aquest migdia per denunciar nombrosos problemes.

Atac amb matxet

La roda de premsa s’ha produït poc després que a poca distància, al carrer de les Carretes, es registrés aquest mateix matí una agressió amb un matxet en ple carrer, com recull el vídeo publicat per EL PERIÓDICO.

“Patim mitja dotzena de conflictes cada dia en aquesta cantonada. Hi ha menors desatesos, gent amb problemes mentals que viuen al carrer, agressions masclistes contínues a les nostres veïnes, robatoris, drogues... Ja hem traspassat totes les línies vermelles i això empitjora”, ha explicat González.

Amenaces

"Hem rebut amenaces.  Per sortir al balcó a demanar que no facin soroll de matinada m’han cridat "Baixa puta, que et punxo", ha explicat Judith G., una de les veïnes que ha comparegut avui davant dels periodistes i que porta 12 anys vivint en el Raval. "En els últims quatre anys això ha empitjorat. Ara tinc por d’anar pel carrer a qualsevol hora. Aquest mateix matí un veí, que té problemes mentals, estava agressiu i he hagut d’agafar les claus a la mà per passar a prop d’ell per si de cas".

Notícies relacionades

Els residents del petit i conflictiu carrer de la Riera Baixa han explicat els seus temors a la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que els ha promès que assistirà dijous vinent 4 d’octubre a la quarta assemblea que celebraran en ple carrer "perquè volem que se’ns vegi". Els afectats (en la reunió d’ahir eren 70)  votaran si a partir de divendres vinenttallen el carrer de l’Hospital de forma idefinida o unes hores cada dia. "Fins que posin dos policies de forma permanent", demanen.

"Ja sabem que els menors no tutelats i la gent que dorm al carrer també són víctimes, peròalgú ha de posar solucions. Que vinguin més educadors socials o que se’ls doni empara a aquestes persones que estan al carrer. No pot ser que s’inverteixin milions en promoció turística i no es destinin diners a aquests problemes", lamenten veïns i comerciants d’Acció Riera Baixa.