Els Mossos busquen l'agressor

El nou atac amb matxet al Raval alarma polítics i veïns

L'ajuntament demana ajuda a Interior i a la judicatura davant de l'increment de les agressions amb arma blanca

Una nova associació amenaça de tallar carrers si no posen dos policies a la seva cantonada permanentment

herido-un-magreb-en-una-pelea-con-su-compaero-de-piso-en-el-raval / periodico

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Una nova agressió en ple carrer al Raval protagonitzada per un jove armat amb un matxet de grans dimensions ha tornat a disparar avui l’alarma sobre la inseguretat en aquesta zona de Barcelona el mateix dia queveïns i comerciants del carrer de les Riera Baixa han amenaçat amb tallar carrers si no els posen vigilància policial les 24 hores del dia.

L’atac amb arma blanca s’ha produït a les vuit del matí al carrer de Carretes i ha sigut gravat en vídeo per un veí. En ell es veu com l’agressor branda un matxet enorme mentre la seva víctima jeu a terra. Fonts dels Mossos d’Esquadra han explicat que la víctima es troba hospitalitzada en estat greu, tot i que no es tem per la seva vida. Té una ferida important a la cama. De fet, al lloc dels fets, sobre la calçada, va deixar una gran taca de sang.

Agressor identificat

Els investigadors ja coneixen la identitat i el domicili de l’agressor. Es tracta d’un jove major d’edat i d’origen marroquí, igual que la seva víctima. Aquesta té antecedents per drogues, més concretament de venda al detall o venda a petita escala. L’atacant, no obstant, no té antecedents policials. La policia espera detenir-lo en les pròximes hores.

L’Ajuntament de Barcelona ha demanat avui mateix més contundència policial, fiscal i judicial amb les agressions amb arma blanca. El comissionat municipal de Seguretat, Amadeu Recasens, ha reconegut que aquesta baralla no és un fet aïllat i que des de fa mesos augmenten les agressions amb arma blanca a la ciutat.

Més mossos

Recasens ha anunciat que portarà el tema a la Junta de Seguretat Local, en la qual es reuneixen l’Ajuntament, la Generalitat, l’Estat, la Fiscalia i la Judicatura, per aconseguir "la resposta unitària de les administracions al fenomen". "Estem treballant el màxim que podem amb els recursos que tenim a l’ajuntament, però també deanem a les altres administracions que intervinguin de manera contundent i radical", ha afegit. I ha precisat que l’ajuntament ha demanat a la Conselleria d’Interior més mossos al carrer. I a jutges i fiscals, que les penes per atacs amb arma blanca "siguin més contundents i ràpides". 

Una altra de les reaccions a l’agressió del carrer de Carretas ha sigut la presentació en el ple d’una proposta d’ERC perquè el govern municipal presenti un pla contra la degradació dels barris de la ciutat, que ha sigut aprovada amb els vots de tots els grups excepte la CUP, que s’ha abstingut.

L’acord insta l’executiu d’Ada Colau a donar resposta als veïns que el 15 de setembre es van manifestar per denunciar la inseguretat als carrers de la ciutat on, segons el Ministeri de l’Interior, es produeixen una mitjana de 21 delictes per hora, la majoria furts.

Nova entitat veïnal

Notícies relacionades

Curiosament, tres hores després de l’apunyalament veïns i comerciants del carrer de Riera Baixa, al cor del Raval, van anunciar en roda de pensa que s’han constituït en una plataforma farts de la sensació d’inseguretat amb què viuen. Els afectats amenacen amb tallar cada dia el carrer de l’Hospital a partir de la setmana que ve si l’ajuntament o la Generalitat no posen de forma permanent dos policies locals o mossos d’esquadra a la cantonada de Riera Baixa amb Hospital, punt que consideren l’epicentre de la inseguretat ciutadana al barri.

“No volem que aquesta sigui una ciutat policial ni ens agrada aquesta solució, però necessitem que hi hagi vigilància permanent en aquest punt almenys fins que els problemes comencin a solucionar-se”, ha explicat Santi González, un dels membres de l’acabada de fundar Acció Riera Baixa.