PER FILTRACIONS

La piscina del Parc de la Creueta no obrirà aquest estiu

Les fuites d'aigua obligaran a reparacions que poden durar uns quants mesos

La piscina del Parc de la Creueta no obrirà aquest estiu
La piscina del Parc de la Creueta no obrirà aquest estiu

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La piscina del Parc de la Creueta del Coll no només retardarà la seva obertura com ja havia anunciat el districte de Gràcia: finalment no podrà obrir al públic aquest estiu a causa d’un "increment notable" de les pèrdues d’aigua que impedeixen omplir-la fins al nivell necessari perquè funcioni com a piscina. El llac del parc s’haurà de sotmetre en els pròxims mesos a una obra de reparació.

L’espai s’habilita durant els mesos d’estiu com a piscina municipal en un procés que comença a finals de maig, quan es buida l’aigua del llac i se’n neteja el fons. Habitualment, entorn del 15 de juny es torna a omplir d’aigua i es posa en marxa el mecanisme de circulació i filtració de l’aigua necessari perquè sigui apta per al bany.

Notícies relacionades

Aquest any, l’augment de les pèrdues d’aigua es va detectar al posar en marxa aquest últim sistema, cosa que inicialment va provocar que la piscina no obrís les seves portes l’últim cap de setmana de juny tal com estava previst. En aquell moment es va decidir retardar-ne l’obertura i procedir a arreglar les fuites d’aigua visibles en les conduccions. No obstant, no han sigut suficients per aturar les filtracions, així que serà necessari aixecar tot el fons del llac per localitzar les filtracions i reparar-les, una operació que durarà uns quants mesos i obliga a deixar inutilitzada la instal·lació. 

El districte de Gràcia cancel·larà, en conseqüència, el contracte amb l’empresa concessionària que havia d’explotar el servei aquest any.