A L'EIXAMPLE

Els pares sense plaça de P-3 rebutgen la proposta de l'Administració

La plataforma d'afectats per la falta de places públiques considera que escolaritzar els seus fills en un altre districte és un pegat que no soluciona el problema

Anuncien noves mobilitzacions aquest divendres i aquest dissabte i culpen tant la Generalitat com l'Ajuntament de falta de previsió

zentauroepp43537164 barcelona 29 05 2018 barcelona ambiente de padres que recoge180530111846

zentauroepp43537164 barcelona 29 05 2018 barcelona ambiente de padres que recoge180530111846 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Helena López / Barcelona

La plataforma de famílies sense plaça de P3 a l’escola pública de l’Esquerra del Eixample ha decidit rebutjar la proposta que els va fer el Consorci d’Educació en la reunió mantinguda dilluns passat. Consideren, segons han explicat en un comunicat, que "ni soluciona els problemes de les 86 famílies que no han pogut entrar en primera opció en la pública sol·licitada, ni aborda els problemes de fons de l’ensenyament públic". "Simplement busca tapar forats pensant a curt termini i desactivar el malestar de les famílies afectades, dividint-les amb ofertes individuals", indiquen. El consorci proposava l’ampliació de ràtio fins als 26 alumnes per aula –un més per línia– i la matriculació en bloc de la resta d’alumnes sense plaça a les escoles Francesc Macià i Jacint Verdaguer, centresd’alta complexitat amb vacants aldistricte de Sants-Montjuïc.

La falta de places públiques, prossegueixen les famílies en peu de guerra, és "fruit d’una política impulsada pelDepartament d’Ensenyament que durant anys ha prioritzat l’escola concertada en detriment de la pública". "El Consorci d’Educació de Barcelona ha demostrat igualment una absoluta falta de previsió, ja que l’augment de demanda de places per a aquest curs era totalment esperada. Davant d’aquesta situació considerem que, més enllà del mateix consorci, el govern municipal de Barcelona i el Departament d’Ensenyament s’han d’implicar directament en la resolució del problema", sol·liciten.

Defensa d’un model d’escola pública i de qualitat

Per aquesta raó, la plataforma anuncia que "continuarà mobilitzada per aconseguir una veritable solució continuarà mobilitzada per aconseguir una veritable solucióa la falta de places d’escola pública i de qualitat per a totes les famílies del barri".  Exigeixen la creaciód’una nova escola per al curs 2019-2020 i de grups addicionals ('bolets') a les escoles que han rebut més sol·licituds per a aquest pròxim curs 2018-2019, així com l’ampliació de ràtio en aquells centres on han quedat fora un nombr més baix de sol·licituds. "El nostre objectiu, a més de trobar una solució per a les famílies afectades, és contribuir a defensar un model d’escola pública i de qualitat i establir les bases perquè els pròxims cursos aquesta situació caòtica i anguniosa no es torni a repetir", indiquen.

Notícies relacionades

"La solució als problemes de fons del sistema educatiu, en general i al nostre districte en particular, passen per potenciar el sector públic i no el concertat, augmentar el nombre d’escoles, planificar sense improvisacions la millora dels centres educatius més estigmatitzats, potenciar els centres de pedagogia respectuosa i no directiva, i apostar per la innovació pedagògica," conclouen.

La plataforma ha convocat una concentració divendres vinent a la 1 h davant la seu del consorci i dissabte a les 12 h a la plaça de Sant Jaume.