GASTRONOMIA LOCAL

El Mala Hierba, premi al millor restaurant de barri de Barcelona

Els premis de Barcelona Restauració reconeixen la qualitat gastronòmica, la relació amb el barri i la innovació en tècniques culinàries

El Cinco Hermanos, de Nou Barris, i el Bendita Helena, de les Corts, també han sigut guardonats

zentauroepp43484712 restaurante mala hierba180525192044

zentauroepp43484712 restaurante mala hierba180525192044 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
Felipe Valenzuela

Els restaurants Mala Hierba, del districte de Gràcia; Cinco Hermanos, al districte de Nou Barris, i Bendita Helena, de les Corts, són els guanyadors dels premis convocats per l’Ajuntament de Barcelona per distingir els establiments de barri més destacats per la seva qualitat gastronòmica, per la seva integració amb l’entorn i pel disseny innovador del local. 

El certamen havia nominat 30 restaurants de tots els districtes de la ciutat, a través d’una selecció realitzada per tècnics de cada zona en col·laboració amb associacions de comerciants, amb l’objectiu d’oferir als locals un trampolí promocional, ja que molts bars restaurant es queden gairebé en l’anonimat malgrat els seus mèrits.

Agustí Colom, regidor de Comerç i Mercats de l’ajuntament, ha sigut l’encarregat de lliurar aquest dilluns els guardons de la primera edició dels premis Barcelona Restauració. L’acte de reconeixement s’ha celebrat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Original i sostenible

Notícies relacionades

En concret, el Mala Hierba ha sigut guardonat com el restaurant amb més Qualitat Gastronòmica de la ciutat, per ser "original i sostenible", ha destacat el jurat. El Cinco Hermanos s’ha imposat en la categoria d’Integració al Barri, per la "llarga tradició com a referent de cohesió", i el Bendita Helena s’ha proclamat el millor Local Notori o Innovador, gràcies a la seva "proposta global diferenciada".

Per a la categoria de Qualitat Gastronòmica s’ha tingut en compte la reputació entre els clients i el tractament dels productes de proximitat, mentre que per al premi d’Integració al Barri s’ha analitzat la importància del local en la interacció veïnal, i per a la secció de Local Notori o Innovador s’han estudiat les tècniques culinàries i la trajectòria singular.