El Govern rebutja utilitzar el 155 per destituir el president del Port de Barcelona

Foment respon a Cs que el seu cessament correspon al pròxim Govern perquè la intervenció és 'transitòria'

Sixte Cambra està imputat en el 'cas del 3%'

zentauroepp42431252 barcelona  07 03 2018 el ministro de fomento inigo de la ser180307130953

zentauroepp42431252 barcelona 07 03 2018 el ministro de fomento inigo de la ser180307130953 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha rebutjat aquest dimecres utilitzarl'article 155 per destituir el president de l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB), Sixte Cambraimputat en el 'cas del 3%’, tal com li ha demanat Ciutadans. 

El titular de Foment ha al·legat en el Congrés que la intervenció té "caràcter transitori i excepcional, per tornar serveis públics" als catalans. Segons el ministre, "qüestions d'un altre tipus” corresponen al pròxim Govern. De la Serna ha recordat, a més, que els presidents de les autoritats portuàries són nomenats per les comunitats autònomes, que Cambra no està imputat oficialment i que ja ha anunciat que deixarà el càrrec quan hi hagi un nou Executiu català.

Aquestes raons no han convençutCiutadans. El seu portaveu, Juan Carlos Girauta, en la sessió de control al Govern, ha acusat l'Executiu de fer "abandó de responsabilitats" tant en el cessament de Cambra com "en moltes altres coses". 

La rèplica

Notícies relacionades

El ministre, en la seva rèplica, ha rebutjat la “política de gestos" de Cs, i ha recordat a aquest partit que demana la destitució de Cambra, però no exigeix la del director general de la Fira de Barcelona –on els taronja tenen representació–, Constantí Serrallonga, malgrat que tots dos es troben "exactament" en la mateixa situació judicial.

Segons la seva opinió, l'única intenció delsd'Albert Rivera  és "atacar el Govern", en lloc de treballar junts contral'independentisme, davant el qual Cs "no ha mogut ni un sol dit".