el 2018

Sixte Cambra deixarà la presidència de Port de Barcelona després del 21-D

El president ha estat en el càrrec set anys, en què la infraestructura ha disparat la seva activitat i eficiència

2
Es llegeix en minuts

El president de Port de Barcelona, Sixte Cambra, va anunciar ahir que di­mitirà del seu càrrec en el moment que hi hagi nou Govern. Va explicar la decisió per «motius personals». Cambra va comunicar for­malment la decisió al consell d’administració i preveu deixar el càrrec, que ha desenvolupat durant set anys, de manera efectiva a partir del mes que ve.

    

El president del port és designat pel Govern de la Generalitat. Cambra va assegurar que notificarà al nou Executiu que sorgeixi de les pròximes eleccions autonòmiques del 21-D que no vol continuar, però mantindrà el càrrec d’aquesta important infraestructura econòmica fins que el nou Govern nomeni el seu successor.

    

Des que va assumir la presidència del port, Cambra ha sigut impulsor de canvis decisius tant en el desenvolupament de la infraestructura com en el seu funcionament. Els avanços han sigut especialment rellevants en eficiència logística, en l’atracció d’inversions estrangeres i en la decidida aposta pel trànsit de creuers, que ha contribuït a transformar la ciutat de Barcelona en un pol d’atracció turístic mundial.  

CARRERA POLÍTICA

Nascut el 1952, Cambra ha tingut una carrera professional lligada a diferents institucions, cosa que no ha evitat el seu pas per la política. Va arribar a ser senador independent dins de les llistes de CiU per la província de Barcelona entre el 1993 i el 2004, i president de la Comissió d’Hisenda del Senat des del 2000 fins al 2004. L’uneix una gran amistat amb l’expresident de la Generalitat Artur Mas, que com Cambra procedeix professionalment del sector tèxtil. Aquest últim, no obstant, ha desenvolupat part de la seva carrera en la consultoria d’empreses des de la companyia Seeliger & Conde, de la qual és vicepresident i membre fundador.

    Ha estat lligat al FC Barcelona, club del qual va arribar a ser vicepresident. El 1989 va disputar les eleccions presidencials a Josep Lluís Núñez, però va sortir derrotat. La seva relació amb l’esport el va portar també a dirigir entre el 1985 i el 2008 el Torneig Conde de Godó, que se celebra al Club de Tennis Barcelona. A més, durant els Jocs del 1992 va ser director de l’Estadi Olímpic i coordinador de l’Anella Olímpica.

Notícies relacionades

    

El 18 de gener del 2011, la Generalitat el va nomenar president del Port de Barcelona, en substitució de Jordi Valls. Amb Cambra al capdavant, aquest organisme comercial ha arribat a aconseguir el seu rècord d’activitat, que es va produir el novembre d’aquest any. Durant els primers 11 mesos de l’any, el trànsit acumulat de contenidors va ser de 2,7 milions de TEU, xifra que suposa un augment del 33,7% respecte del mateix període de l’any anterior. Aquesta activitat va aconseguir creixements de dos dígits durant tots els mesos, menys l’abril passat.