Operació dels Mossos

Detingut per obligar el seu germà a robar, demanar i fingir ser sordmut a Barcelona

El menor acostumava a actuar als districtes de Nou Barris i Horta-Guinardó

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos van detenir el dia 1 a Barcelona un home de 25 anys per obligar el seu germà, menor d'edat, a fer-se passar per sordmut per demanar almoina i robar, segons informa aquest dimarts la policia autonòmica.

El menor simulava pertànyer a una associació de sordmuts per a la qual demanava ajuda econòmica, mentre robava, i acostumava a actuar als districtes barcelonins de Nou Barris i Horta-Guinardó, així com a Cerdanyola del Vallès.

El detingut, de nacionalitat romanesa i amb domicili a Barcelona, i el seu germà menor d'edat van ser arrestats com a presumptes autors de 22 delictes de furt i estafa.

La investigació va començar a principis de desembre quan agents dels Mossos van detectar la presència a Nou Barris d'un noi jove que simulava pertànyer a una fictícia associació de sordmuts per a la qual demanava ajuda i, després de distreure les víctimes, els robava el telèfon mòbil i la cartera.

Actuaven en comerços

Els detinguts solien actuar en establiments comercials, bars o restaurants i el menor portava una carpeta amb documents falsos per generar confiança en les seves víctimes.

El dia de la detenció, els agents van entrar i van registrar el domicili dels joves, on van trobar 1.000 euros, sis telèfons mòbils i dues joies, procedents dels robatoris, així com documentació que la policia revisa.

Notícies relacionades

La policia sospita que el germà gran induïa el petit, que no estava escolaritzat, a cometre els delictes i que, a més dels llocs ja citats, també van actuar en altres localitats de Barcelona, concretament Mollet del Vallès, Mataró i Badalona, així com Sant Feliu de Guíxols.

El menor ha passat a disposició de la Fiscalia de Menors, que ha ordenat el seu ingrés en un centre, i el gran està en llibertat amb càrrecs després d'haver passat a disposició judicial.