REACCIONS A UN altercat

Crítiques a Colau per l'enfrontament entre manters i urbans

El grup Demòcrata i el PP denuncien permissivitat amb el 'top manta'

Els venedors ambulants censuren la "violència" dels agents

 Enfrontament de la policia i manters en una estació del metro. / TWITTER / ALABAMA WORLEY

2
Es llegeix en minuts

L'enfrontament entre manters i agents de la Guàrdia Urbana ocorregut a l'estació de metro de Plaça Catalunya de la línia 3 aquest dimecres ha tornat a posar el focus sobre un fenomen que aquest estiu ha mantingut un perfil baix a Barcelona. Alberto Fernández Díaz, el líder del PP a l'ajuntament, ha denunciat una vegada més permissivitat del govern municipal amb el 'top manta', cosa que al seu parer genera un efecte crida i fa que la policia local "cada vegada tingui més dificultats per controlar aquesta activitat il·legal".

El grup Demòcrata en el consistori, per la seva part, ha demanat explicacions al govern d'Ada Colau per l'incident. El seu regidor Jaume Ciurana ha reclamat al consistori que expliqui quina va ser l'actuació de la Guàrdia Urbana respecte a possibles denúncies i detencions, així com les decisions previstes per "evitar successos d'aquesta naturalesa". També ha reclamat la compareixença dels responsables de seguretat de l'ajuntament en la comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció per explicar "què s'està fent per combatre el 'top manta' a la ciutat".

Una visió molt diferent de l'altercat tenen els manters, que a través del Sindicat Popular de Venedors Ambulants han assegurat que la policia "utilitza els manters per pressionar al govern d'Ada Colau". Segons ells, l'alcaldessa respon amb més pressió "en lloc de defensar els drets de les persones migrants i refugiades". "Es posa del costat de la policia públicament per no perdre vots ni simpatia de ningú, encara que ella és conscient que a qui volen desgastar és el seu govern".

L'agrupació ha criticat que els manters van ser "apallissats amb porres i molta violència". No obstant, omet que els manters es van mostrar molt agressius amb els policies abans que aquests carreguessin contra ells a cops de porra.

Va intentar colar-se

Notícies relacionades

Els fets van succeir a les 15.25 hores quan un venedor ambulant va intentar colar-se al subterrani. Un vigilant de seguretat el va sorprendre i li va recriminar la seva acció. Va ser llavors, segons el relat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), quan el jove va reaccionar de manera agressiva cap a l'empleat del suburbà. En aquell moment, diversos passatgers van alertar la policia, mentre que el venedor ambulant va fer el mateix amb el seu telèfon mòbil, avisant els seus companys de la situació perquè vinguessin a socórrer-lo

El col·lectiu assegura que els venedors eviten la violència però que "sempre és inevitable que algun es desesperi per la injustícia de la situació". "Sobreviure no és un delicte, ser manter, tampoc. Perseguiu banquers, empresaris i polítics corruptes, no els pobres", ha assenyalat. La nota del sindicat acaba amb una condemna cap a tot tipus de violència