UNA ALTRA FORMA D'EXPULSIÓ DEL VEÏNAT

Adeu, Raval, adeu

Margarita va néixer al carrer del Marquès de Barberà, que haurà d'abandonar l'any que ve arran de la mort de la seva mare, titular del contracte de renda antiga

zentauroepp38911663 barcelona    16 06 2017      barcelona      margarita llad  170616162051

zentauroepp38911663 barcelona 16 06 2017 barcelona margarita llad 170616162051

1
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ / BARCELONA

Margarita és una d’aquelles veïnes del Raval «de tota la vida». De les que ho explica amb orgull allà on va i fa pedagogia del barri, aquella pedagogia que avui encara és necessària. «Quan era petita, per anar al col·legi de les monges, que era a Drassanes, passàvem amb la meva germana pel carrer de Sant Ramon i les prostitutes sempre ens defensaven si algun home ens deia alguna cosa. No em podia sentir més segura», explica Margarita, nascuda al carrer del Marquès de Barberà, entre la Rambla i la Rambla del Raval, molt abans que aquesta segona existís, òbviament. Aquí va néixer i aquí viu encara. «Se’m parteix l’ànima cada vegada que penso que me n’hauré d’anar. Que ha començat el compte enrere», explica aquesta jubilada de 63 anys. El seu contracte de lloguer expira el novembre de l’any que ve.

Notícies relacionades

La seva mare, la titular del contracte de renda antiga, va morir el novembre del 2016. Pagaven una mica més de 200 euros per un pis gran i amb una terrassa preciosa. Margarita va comunicar la mort al propietari, conscient que el contracte anava a nom de la seva mare i s’havia de canviar. «Volia fer les coses bé i sabia que pagàvem poc i que m’havien d’actualitzar el lloguer, però la resposta que vaig rebre va ser que, després dels dos anys de subrogació que recull la llei, la relació arrendatícia quedaria extingida», lamenta.

Sap que la seva, com tantes altres, és una batalla perduda, però no vol callar. «No pot ser que ens expulsin dels nostres barris i els venguin al millor postor». H. L.