AL POBLENOU

Les vibracions continuen a la finca del carrer de Llull i hi ha perill d'enfonsament

Les obres dels dos hotels no seguiran fins que es conegui el problema

Els veïns desallotjats de tres edificis encara no poden tornar a casa seva

1
Es llegeix en minuts

Les obres dels dos hotels que es construïen davant de la finca del carrer Llull, 155, al Poblenou, afectada per un greu problema estructural que ha causat el desallotjament de 32 veïns, no continuaran fins que se sàpiga si són l’origen d’aquesta situació. Els sensors instal·lats dijous passat, dia en què es va detectar aquest problema, van constatar divendres que l’edifici se seguia movent i podia arribar a ensorrar-se o «col·lapsar-se», segons la valoració de Bombers de Barcelona.

Així ho va indicar ahir el regidor del districte, Josep Maria Montaner, en el transcurs d’una roda de premsa, en què va precisar que els 32 veïns desallotjats d’aquell edifici i dos més, que han passat les dues últimes nits en un hotel del barri de Montbau, molt lluny del seu barri, seran traslladats aquest cap de setmana a un altre de proper als seus domicilis al Poblenou.

APUNTALAMENT DEL BLOC

«Les obres no podran continuar (dels hotels, situats entre els carrers Llull, Roc Boronat i Llacuna) fins que no es demostri que no afecten els edificis adjacents», va precisar el regidor. Va afegir que la construcció estarà «aturada cautelarment fins que es demostri que no és la que està causant aquests efectes».

L’edifici desallotjat del carrer Llull, 155, serà apuntalat demà dilluns, després que s’hagi consolidat la cisterna i mitja de formigó que s’hi ha injectat en les últimes hores per estabilitzar-lo.

Davant d’aquesta situació, el consistori va optar per replantejar-se el calendari inicial de retorn dels veïns, que no podran tornar avui a casa ni en un principi demà, com s’havia previst.

Notícies relacionades

Fins que l’edifici del número 155 no estigui estabilitzat i apuntalat, no hi entraran els tècnics municipals per iniciar la investigació sobre què ha pogut passar perquè aquesta finca, construïda l’any 1935, s’hagi enfonsat entre 20 i 30 centímetres.

Montaner ha anunciat que l’ajuntament investigarà també en tots els edificis del barri del Poblenou com poden afectar-los les diverses obres que es porten a terme al subsol, donada la seva composició, al ser tan a prop del mar. Aquestes indagacions començaran als immobles ara afectats pel moviment. «S’haurà de veure quin tipus d’afectació es produeix amb les aigües freàtiques», va explicar el regidor de Sant Martí. H

Temes:

Hotels Poblenou