Colau s'obre a negociar amb condicions l'última proposta d'Espai Barça

El consistori veu a prop l'acord però vol els autocars al subsol i que els veïns no es quedin tancats durant els partits

Janet Sanz reclama a més al club que els edificis previstos de 50 metres vegin reduïda la seva altura per no desentonar amb l'entorn

jcortadellas34747217 tarifes aigua janet sanz bertran160719134613

jcortadellas34747217 tarifes aigua janet sanz bertran160719134613

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

La tinenta d'alcalde Urbanisme, Janet Sanz, ha comparegut aquest divendres per informar que l'Ajuntament de Barcelona veu amb bons ulls l'última proposta feta pel Futbol Club Barcelona per a l'Espai Barça, si bé considera que hi ha punts que resulten innegociables i han de ser reformats per garantir la integració del projecte en el districte. Sanz ha relatat que dijous es va reunir la comissió de seguiment de l'Espai Barça i van abordar la qüestió amb els veïns. “La proposta és una bona notícia”, ha afirmat.

La regidora ha destacat com a aspectes positius de la proposta que elimina l'aposta per grans requalificacions per fer vivenda i per un centre comercial, i que del total de l'espai un 40% serà d'ús públic. Si tot transcorre sense sobresalts, calcula que el recorregut administratiu de la preceptiva modificació del Pla General Metropolità podria estar fet a finals del 2018.

Com a obstacles, Sanz ha assenyalat el fet que es contempli aparcament al subsol per a cotxes i motos, però no per albergar els autocars, que tant en dies de partit com quan no n'hi ha no van a la zona: també els volen al subsol.

A més, el projecte inclou edificis de 50 metres d'altura, que, segons la regidora, desentonarien de l'entorn i suposarien una nova barrera, cosa que no considera lògica quan la reforma en si mateixa suposa eliminar la barrera que ara suposa el Camp Nou.

Notícies relacionades

Pel que fa a sol hoteler, la proposta planteja uns 14.000 metres quadrats (Sanz ha afirmat que no es pot precisar quantes places suposarien) i el consistori considera que no poden ser més de 10.000.

COMERÇ DE PROXIMITAT I VEÏNS

Així mateix, Sanz ha recalcat que l'ajuntament treballarà per evitar que els 36.000 metres quadrats de sol comercial previstos a l'Espai Barça no causin un impacte negatiu en el comerç de proximitat de les Corts. La tinenta d'alcalde ha assegurat que una altra de les condicions és que els veïns de l'entorn del Camp Nou no quedin atrapats durant els partits: que puguin arribar a casa i sortir-ne. Si és necessari, ha dit, amb una targeta identificativa.