Els legionaris de Sant Andreu no seran desallotjats abans de la urbanització de la zona

El seu delegat assegura que no rescindirà el conveni amb el col·lectiu, com demanen l'ajuntament i els veïns

Un grup d’exlegionaris assagen les desfilades processionals de Setmana Santa al terreny situat al passeig de Torras i Bages, diumenge.

Un grup d’exlegionaris assagen les desfilades processionals de Setmana Santa al terreny situat al passeig de Torras i Bages, diumenge. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ / BARCELONA

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca (CZF), Jordi Cornet, va explicar ahir que no pensa desallotjar el grup de legionaris que ocupen un solar propietat d’aquesta institució a les antigues casernes de Sant Andreu, i que els prefereix als «ocupes amb k». «Hi estem còmodes (amb els legionaris) encara que no paguin renda, conserven el solar i garanteixen el desallotjament quan s’hagi de construir. El problema seria si hi hagués okupes, amb k», va seguir.

Notícies relacionades

 La presència de la Germandat d’Antics Legionaris en aquests terrenys causa tensions des de fa anys amb els veïns de Sant Andreu, que fins i tot s’han arribat a manifestar en contra d’aquesta germandat pels carrers del districte. Consideren antidemocràtica l’exaltació de banderes preconstitucionals o la realització de marxes militars al citat solar.

RECERCA D'ALTERNATIVES

 Cornet  va explicar que el Consorci no pot desallotjar els legionaris abans que la zona estigui urbanitzada –tasca que correspon a l’ajuntament de Barcelona, va precisar–, perquè «seria prevaricació». «Si molesten tant com diuen, cosa que dubto, la regidora del districte ha de buscar-los un altre lloc». «No fem demagògia sobre aquesta situació», va reclamar Cornet.