BENEFICIARÀ 20.000 LLARS

Barcelona comença a entregar les ajudes de l'IBI a famílies amb rendes baixes

El termini per sol·licitar les subvencions comença avui i finalitza el 4 de novembre

El consistori destinarà a aquesta partida 3,5 milions recaptats a les rendes més altes

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’Ajuntament de Barcelona va obrir ahir el termini perquè famílies amb rendes baixes demanin l’ajuda per pagar part de l’impost de béns immobles (IBI). Per a aquesta actuació, el consistori compta amb 3,5 milions d’euros, una quantitat que ha obtingut amb la pujada de l’impost al 2% dels propietaris, els de rendes més altes. L’ajuntament calcula que unes 20.000 famílies es podran beneficiar dels pagaments, que cobriran el 50% de l’IBI, fins a un màxim de 175 euros.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va anunciar l’inici del procés per a la petició de les ajudes i també va subratllar que el període és molt curt i que no hi havia manera d’allargar-lo. Per això, va precisar, s’han reforçat les oficines d’atenció als ciutadans amb 28 persones.

OFICINES D’ATENCIÓ I PÀGINA WEB

Les ajudes es poden sol·licitar a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) i en una pàgina web de l’ajuntament. Per intentar arribar al col·lectiu de beneficiaris potencials, s’ha previst una campanya que desplegarà per centres socials, casals de la tercera edat i als mitjans de comunicació.

Les ajudes estan plantejades per a persones i famílies que no tenen accés a un altre tipus d’exempcions i bonificacions. Els destinataris són, bàsicament, famílies amb una o dues persones que rebin pensions no contributives, el subsidi de l’atur, la renda activa d’inserció, la RMI, o que hagin esgotat totes les subvencions.

Pisarello ha afirmat que la idea és «sostenir un model de política fiscal redistributiu. Seguirà sent una peça important de la política fiscal de l’ajuntament. En certa manera estem treballant perquè Barcelona tingui un model fiscal propi». El número dos d’Ada Colau no ha descartat arribar a un pacte per a l’any que ve sobre les ordenances fiscals, malgrat que ERC ja ha advertit que no pactarà res si no es compleixen els acords tancats el curs passat.

Notícies relacionades

ALTRES AJUDES MUNICIPALS

L’Ajuntament de Barcelona també ha obert el termini per a la sol·licitud d’un altre tipus d’ajudes, per un valor total de 3,7 milions d’euros. Els seus destinataris són empreses que hagin creat llocs de treball estables (se’ls subvenciona el 20% de l’IBI), per a comerços emblemàtics (amb ajudes per valor de fins al 95% de l’impost), per a empreses que creïn una nova activitat econòmica (fins a 3.600 euros de subvenció), per la compra d’una empresa existent (amb subvencions de fins a 6.000 euros).