OPERACIÓ DELS MOSSOS

Cau una organització que proveïa des de Turquia el 'top manta' de Barcelona

La mercaderia entrava en contenidors via marítima per Huelva, des d'on es distribuïa a tot Espanya

Operació dels Mossos contra activitats il·lícites al voltant del ’top manta’. / MOSSOS

1
Es llegeix en minuts

Una operació policial contra el 'top manta' ha acabat amb una dotzena de detinguts, 10 senegalesos, un espanyol i un turc. La investigació es va iniciar al maig, quan els agents del Grup de Multireincidents dels Mossos van començar a indagar en l'activitat d'un grup criminal que operava a Barcelona i es dedicava a la falsificació, la comercialització, la importació, l'exportació, la distribució i la compravenda venda a l'engròs de productes falsificats de conegudes marques comercials. Es calcula que subministraven mercaderia a una part important dels manters de Barcelona.

A mesura que avançava la investigació tutelada per la magistrada titular del Jutjat d'Instrucció número 28 de Barcelona, els investigadors van poder identificar els subministradors més importants, primer a Mataró, i finalment van acreditar que l'entrada principal de la distribució de productes es feia des de Huelva, amb una organització formada per persones de nacionalitat senegalesa i turca.

DE TURQUIA A HUELVA

Des de Turquia s'enviaven mercaderies a l'engròs en grans contenidors fins a Huelva per distribuir-les posteriorment a altres intermediaris que les venien finalment als venedors ambulants del 'top manta' a tot Espanya.

Notícies relacionades

Quan els investigadors van tenir contrastada tota l'estructura organitzativa i l'activitat demostrada, van posar en marxa un dispositiu policial el 23 de setembre amb l'objectiu de detenir els principals membres de l'organització. Per ordre judicial es van portar a terme nou entrades i registres: dos en domicilis del Barcelonès, tres al Maresme (un en un domicili, un en un magatzem i un altre en una botiga d'alimentació). Als dos domicilis de Barcelona van localitzar una màquina per serigrafiar vinils, 1.150 samarretes de diversos equips de futbol, 145 bosses, gran quantitat rotllos de vinil i milers d'etiquetes de diverses marques comercials de moda.

Els investigadors calculen que l'organització proveïa gran quantitat de venedors ambulants del 'top manta' a Barcelona. Els detinguts van passar a disposició judicial el 25 de setembre en tres partits judicials diferents i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació està tancada, encara que no es descarta que es produeixin noves detencions.