DEBAT SOBRE L'ESPAI PÚBLIC

L'Ajuntament de Barcelona reconeix que queden problemes per resoldre a la superilla

La nova proposta en l'espai públic del Poblenou divideix els veïns

Les queixes al·ludeixen als talls de circulació, les pèrdues d'aparcament i al trasllat de les parades d'autobusos

jgblanco35496549 barcelona   barcelones     12 09 2016    barcelona    presen160912162315

jgblanco35496549 barcelona barcelones 12 09 2016 barcelona presen160912162315 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL / BARCELONA

Janet Sanz, regidora d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat a l'Ajuntament de Barcelona, ha reconegut aquest dilluns que encara queden "problemes per resoldre" en la prova pilot de la superilla instal·lada des de principis d'aquest mes en una de les zones més industrials del Poblenou, entre les carrers de Badajoz, Pallars, la Llacuna i Tànger. Aquesta iniciativa ha dividit els veïns del barri. Les principals queixes al·ludeixen als talls de circulació que comporta, a les pèrdues d'aparcament al carrer, que també afecten el comerç, i al trasllat de les parades d'autobusos. I les valoracions positives destaquen les millores en la qualitat de vida del barri i en el paisatge, la baixada de la contaminació, l'ampliació de les activitats en una zona bastant adormida i la recuperació de la via pública per als vianants i les bicicletes.

"La superilla va adquirint forma. S'aniran comprovant els avantatges que implica per als veïns aquesta nova proposta de reordenació de l'espai", ha declarat Sanz.

Notícies relacionades

Uns 200 estudiants d'arquitectura de diverses universitats de Barcelona estan treballant en les diferents àrees. Per exemple, una que està dedicada a l'intercanvi on dissabte que ve s'instal·larà un mercat de fruites i verdures de proximitat, i una altra als jocs infantils.

Joaquim Forn, portaveu municipal de CiU, ha exigit al Govern d'Ada Colau que rectifiqui en la implantació de la superilla, perquè considera que és un "nyap" que afecta els veïns. "Estem a favor de les superilles, però pitjor no es podia haver fet", ha insistit Forn.