Forats per 600 euros

L'oferta de lloguer per sota de les antigues cent mil pessetes s'acostuma a limitar a baixos, soterranis, colomars i estudis de 25 metres quadrats

icoy35346774 alquiler160901173440

icoy35346774 alquiler160901173440 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / BARCELONA

Pobre del que es vulgui independitzar en solitari o viure per menys de 600 euros de lloguer al mes a Barcelona. Les seves opcions es limiten a l’1,5% dels pisos disponibles i solen ser estudis interiors de 25 metres quadrats a la Bonanova (abans despatx), baixos foscos de 28 metres a Fabra i Puig, soterranis de 40 al barri del Coll o cinquens sense ascensor al Raval... El súmmum de l’abús són estudis oferts com a vivenda, de 12 metres. L’oferta és descoratjadora i condueix moltes persones a buscar company de pis per trobar una opció més digna.

Notícies relacionades

No obstant, encara que les xifres són generals de la ciutat, la situació millora acceptant la mudança a zones perifèriques, tan poc cotitzades a Barcelona, mentre que en grans ciutats com París o Londres és comú resignar-se a mitja o una hora de metro per arribar a casa si es busca un lloguer assequible. Així, mentre que a l’Eixample només el 2% dels pisos costen menys de 800 euros, a Nou Barris el 76,5% de la seva oferta està per sota d’aquest preu, perquè la demanda és molt inferior.

En volum (no percentatge) d’anuncis, Ciutat Vella és on més pisos per sota d’aquest límit poden veure’s avui, sobretot al Raval, petits i sense ascensor. On menys n’hi ha és a l’Eixample i a Sant Andreu. Al col·legi d’API destaquen també l’enorme demanda de Gràcia, Sarrià, les Corts i, cada vegada més, el nucli de Sants.