La mona de Pasqua

La mona  de Pasqua_MEDIA_1

La mona de Pasqua_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts

Yolanda García (foto) treballa a la parada Ous de l'Alt Camp del mercat de les Corts (travessera de les Corts, 215). La recepta que proposa és la típica i tradicional mona de Pasqua. Es pot fer amb mil formes possibles, això sí, amb ous bullits a sobre de la massa.

INGREDIENTS

Farina

Sucre

Llevat

Ous

Anís

Mantega

Sal

Llet

PREPARACIÓ

Prepareu la massa mare primer per deixar-la reposar unes hores. Heu de dissoldre una cullerada de llevat en 70 ml. d'aigua. Afegiu-hi una cullerada de sucre i 130 grams de farina. Pasteu i reserveu-ho. Bulliu tres ous i reserveu-los. S'han de fondre 100 grams de mantega. Barregeu quatre ous, 150 g de sucre, una copeta d'anís i la mantega. Afegiu-hi 125 ml de llet i 25 g de llevat. Bateu-ho. Ajunteu les dues masses i incorporeu-hi lentament 600 g de farina. Deixeu-ho reposar perquè la massa creixi. Al cap de diverses hores, pasteu la massa i doneu-li la forma desitjada. Col·loqueu els ous bullits a sobre de la massa. Envernisseu amb ou la massa i fornejeu-ho mitja hora a 200 graus.

Notícies relacionades

PRESENTACIÓ

Els ous de gallina poden canviar-se per uns ous de xocolata. PATRICIA BARAJAS