12 propostes per disfrutar de Sant Valentí a Barcelona (i tres per a solters)

 

  / JOAN CORTADELLAS

6
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Un San Valentí cada vegada més globalitzat es converteix aquest cap de setmana en l'excusa perfecta perquè un exèrcit de negocis i serveis a Barcelona es despleguin per temptar les parelletes. Restaurants, hotels i botigues es vesteixen per a l'ocasió i llancen ofertes en un mes de temporada baixa fluix en reserves i fins i tot en turisme. Entre els centenars de plans possibles, aquí teniu una selecció de propostes per als que us rendiu al ritual i ho volgueu celebrar fora de casa, en diversos formats. I unes quantes per als solters que ho celebrin o aspirin a deixar de ser-ho aquesta nit...  

50 OMBRES D'EN GREY A L'HOTEL NEGRESCO PRINCESS

L'hotel de disseny de l'Eixample (Roger de Llúria, 16-18) proposa a “parelles amb foc” allotjament i esmorzar a més d'un kit sensual per animar la nit a l'estil de '50 ombres d'en Grey', que consta d'“antifaç, plomall, cinta de seda, lubricant, gel de massatge, preservatius i pastilles blaves de caramel”. Regalen accés a la zona d'aigües, pàrquing i possibilitat de 'late check out'. És una de les moltes propostes que vertebra el Gremi d'Hotels des del programa Més que Hotels.


'SELFIES' ROMÀNTICS, SOPAR  I LLIT A LE MÉRIDIEN

L'hotel de la Rambla suggereix una doble proposta de menú de Sant Valentí al seu restaurant Cent Onze (30 euros, amb còctel Bellini, un aperitiu, un entrant a escollir (Sospir culinari de carpaccio de tomàquet, amb bolets i ventresca de bonítol o Romàntica combinació d'arròs cremós de llagostins i miniespàrrecs verds amb tòfona), un principal (Abraçades de mar i terra a base de lluç o Pensaments capritxosos de magret d'ànec), i postres per a dos. O bé una estada d'una nit en habitació deluxe o 'suite', esmorzar bufet, tour fotogràfic exclusiu pels llocs més romàntics del centre de Barcelona, i un pal de 'selfie' per immortalitzar tots els moments, més una ampolla de cava per rematar la vetllada a l'habitació, per 299 euros, disponible fins al dia 19.


MÚSICA I GASTRONOMIA A L'HOTEL ALMA

Banda sonora i gastronomia es donen la mà. El mateix dia 14 organitzen un sopar especial amb música íntima i envoltant per a l'ocasió amb Danny the Lip, procedent de New Orleans. Hi ha un menú degustació de 39 euros, que també se serveix els dies 12 i 13. Inclou aperitius, entrants (pèsols del Maresme, pernil ibèric i rovell d'ou poché, sandvitx de moll, porros i formatge), principals a elegir (rap rostit o cabrit al forn de llenya), i milfulls de crema a la vainilla amb gerds. Una copa de vi, cafè i petit fours.

'¿AMOR O PASSIÓ? A MANDACARÚ

El cafè del carrer de Magalhanes, al Poble-sec, molt de moda a la zona, crea fins al dia 16 el menú per compartir en parella, per 28,50 euros per persona. Inclou degustació de tapes, pa de vidre amb tomàquet, un platillo a escollir de la carta, una copa de cava (Marta Passió o Berdié Amor) i unes postres per persona de la carta.


JAZZ I BONA TAULA A CARLOTA

El restaurant Carlota (París, 168) comptarà la nit del 14 amb la poderosa veu de Sabine Van Waesberghe per acompanyar amb jazz i ambient molt romàntic una proposta gastronòmica que inclou una copa de cava de regal i sopar a la carta (del tàrtar de tonyina, al pop a la planxa, els canelons trufats i altres plats amb productes de proximitat. I molts bars de copa en l'entorn.


MIL I UNA NITS A CARPE DIEM

El gastro club del passeig Marítim 32 afegeix taules de gala, un muntatge de cors, invitació a Kir Royal de divendres a diumenge i un potent menú especial de 45 euros més begudes tant a les seves taules com als seus amplis 'lounges' per sopar reclinat, amb unes cortines que es poden tancar per a més intimitat, com van fer en el seu dia Javier Bardem i Penélope Cruz. 


TAULA PRIVADA PER A DOS A OSMOSI

Tot el mes, el restaurant d'Aribau 100 ofereix una selecció dels millors plats oferts els mesos de febrer dels seus 10 anys de vida, reinterpretats. El menú degustació consta de set plats per 55 euros per persona begudes a part, amb la temptadora possibilitat de reservar el seu privat per a dues persones i customitzar-lo al gust amb flors, música en directe o el que el comensal inventi. 


RELAX A SPACIOMM

L'spa de l'Hotel Omm celebra el mes de l'amor amb una oferta de circuit detox d'1,30 hores que suma 30 minuts de spa (jacuzzi, hammam, dutxes de sensacions), 60 minuts de píling corporal, amb guant de keesa i massatge drenant, 10 minuts de sala de gravitació i infusió depurativa per 57 euros per persona (el preu normal és 95), que es pot fer en parella (excepte massatge). 


ESTRELLA MICHELIN, GUITARRA I CAVA PERSONALITZATS

El restaurant L’Eggs by Paco Pérez celebra tant el 13 com el 14 una vetllada amb música en directe, copa de cava rosat gratuïta per als enamorats i una carta protagonitzada pels ous, també amb arrossos i carns i el remat d'una ampolla de cava personalitzada per a l'ocasió per Codorniu. Cocteleria als seus baixos com a colofó.


TAPES AFRODISÍAQUES AL PULITZER

L'hotel del carrer de Bergara proposa del 12 al 14 un menú de tapes (ostres, pernil ibèric, formatges, maduixes, xocolates… i ampolla de cava per 80 euros per a dos). Descompte del 10% a les habitacions a qui s'animi a passar-hi la nit.


ESCAPADA A SITGES

Els que volen sortir de Barcelona sense anar gaire lluny tenen opcions com la de l'Hotel Avenida Sofía, a peu de platja, que inclou allotjament en doble superior, esmorzar bufet, ampolla de cava, kit sensual i accés inclòs a l'spa durant 90 minuts. Val des de 169 euros per a dues persones, si s'entra diumenge. Disposa de restaurant per completar l'escapada.


ENAMORATS SIBARITES

La proposta més sibarita de Barcelona la brinda l'Hotel Arts amb l'opció de la suite Reial de 350 metres quadrats, rituals de bellesa i relax al seu spa, possibilitat de ruta privada per la ciutat i els seus racons romàntics, sopar exclusiu a l'apartament o la seva terrassa i esmorzar Golden amb pastissos d'or comestible, per 17.000 euros més IVA.  


OPCIONS SENSE PARELLA

NIT DE DESCOBRIMENTS

El dia internacional de la solteria, el Single’s Day s'obre pas en versió 'single’s night' a Labarra (Urgell, 240), on munten una gran taula per a 20 persones amb l'objectiu de reunir 10 dones i 10 homes que no es coneguin. Amb reserva el menú especial costarà 30 euros amb un còctel de regal.


TROBADA AMB MEDIADOR

Notícies relacionades

Gruppit, que inclou singlesbarcelona.com i suma una base de 95.000 solters en els últims anys a la ciutat, organitza una doble trobada de solters o sense parella. Fins a 45 anys la cita és a Moncho’s Diagonal a les 21.00 hores. Hi ha menú per 25 euros (de tapes variades a compartir, postres, vi i refrescos). Cada participant estarà identificat amb un número per a un joc de missatges que coordinarà una mediadora per trencar el gel. La nit seguirà amb ball a la sala Bikini. Els més grans de 45 anys estan convocats al Restaurant Tres Encinas, també per 25 euros amb entrants a compartir, un principal a escollir, vi i begudes per 25 euros. I final de festa a la mateixa pista de ball que l'altre grup.


NIT SENSE EDAT

Singles Maria & Carmen, amb 18 anys de trajectòria a Barcelona, segueix tenint en Sant Valentí una de les seves convocatòries més animades per a persones sense parella, des d'uns 40 anys fins a més de 60. Aquest any la trobada és a La Camarga, en ambient íntim a les 21.30 hores prèvia inscripció.