Sopars i festes per trobar Cupido

El Dia dels Enamorats també és una bona excusa perquè els que no tenen parella en busquin, o almenys es diverteixin en l'intent, amb vetllades organitzades

icoy32739800 barcelona  10 02 2016 encuentro de singles en el s160211170541

icoy32739800 barcelona 10 02 2016 encuentro de singles en el s160211170541 / Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / BARCELONA

Hi ha el bàndol de l'almívar, que dibuixarà cors vermells o adjuntarà emoticones al seu mòbil, soparà sota la llum de les espelmes, brindarà amb bombolles i prometrà amor etern. Hi ha els anticupido, que reneguen de les expressions comercials del seu noble amor. Però no s'ha d'oblidar els solters, que maleeixen aquesta nit en rosa. Aquests últims poden fer apologia del seu estat o... sumar-se a la causa. Fa dues dècades que als Estats Units el Single's Day (el 13 de febrer) es rendeix al desaparellat, i Barcelona no volia de ser menys.

L'oferta és més discreta però hi ha opcions. A Labarra, amb seu a Sant Cugat i a l'Eixample barceloní, van pensar que no tot serien sopars de dos aquella nit. I van muntar una gran taula per a 20, 10 dones i 10 homes, amb ganes de barrejar-se i potser conèixer-se. Per descomptat, elles han sigut les primeres a apuntar-se a un menú de tapes i plats a compartir per 30 euros amb un còctel de regal i rialles assegurades. 

Més organitzades des de fa anys, les plataformes de solters abanderen aquest estat imparell la nit prèvia al dia dels Enamorats, com a vetllada de 'singles'. Aquest any, com que Sant Valentí cau en diumenge, conviuran les celebracions dels uns i dels altres la matinada prèvia perquè els festius molts restaurants tanquen a la nit. A Gruppit.com, al qual pertany Singlesbarcelona i que suma uns 95.000 membres (solters, separats, divorciats....), aquesta vegada han optat per dos sopars per edats. Per a menors de 45 a Moncho's Diagonal i per a més grans a les Tres Encinas. Menús de 25 euros, jocs de missatges i un mediador per facilitar la interactuació del grup. De nou, les primeres a apuntar-se són elles. "Aquestes dates assenyalades sempre hi ha gent nova, i les dones solen ser més decidides", explica Rocío Jiménez, directora d'esdeveniments a Barcelona. Esperen convocar fins a mig centenar de participants per àpat. I tots dos confluiran en una festa a la sala Bikini.

AMB MEDIACIÓ

Notícies relacionades

Per participar-hi cal inscriure-s'hi prèviament, però saben que no tothom s'hi atreveix i a vegades fan l'acompanyament perquè el nouvingut faci una ullada abans de llançar-se a l'arena social. Per combatre la timidesa, si Cupido no dispara, tots tindran un número a la solapa i el joc dels missatges a Moncho's farà que dissabte a la nit uns puguin dirigir-se a altres per escrit i fins i tot anònimament. Els llegirà una relacions públiques que facilita els acostaments i que el grup interactuï, com en els viatges. I si no hi ha enamoraments sobtats, sempre sorgeixen amistats i contactes.

A l'Eixample, La Camarga també es vestirà de nit d'imparells sota l'organització de Singlesmariaycarmen.es "Vine a trobar l'amor de la teva vida", animen des de la seva web. María de la Peña suma 18 anys unint cors i propiciant amistats. Solters i separats des d'uns 40 anys fins a més de 60 es mobilitzen a les seves sortides i festes, i la de Sant Valentí és assenyalada. "D'aquí han sortit moltes parelles", adverteix. Per a les generacions menys amigues de les xarxes socials, els missatges per mòbil adverteixen els seus usuaris dels esdeveniments. Dissabte a la nit, toca menú tancat a 35 euros i moltes expectatives.

Temes:

Festes