Els Barcelona Búfals, futbol americà per a tothom

Nascuts el 1987, són el club de futbol americà més antic de la ciutat

1
Es llegeix en minuts
J. S. / BARCELONA

Ja fa 28 anys que els Barcelona Búfals competeixen als camps de futbol americà que hi ha a Catalunya i Espanya. El club, el primer que es va fundar a Barcelona d'aquest esport, segueix fomentant una modalitat que al territori català és molt minoritari.

De tota manera, els Búfals no desisteixen de promocionar aquest esport i han canviat la forma de treballar per potenciar el club a llarg termini: "Des de fa dos anys ens hem posat seriosos per intentar aconseguir una estructura sòlida de categories inferiors i, a partir d'aquí, fer el club més gran", explica Sergi Bellmunt, president de l'entitat.

Actualment els Búfals tenen equips de moltes categories: oberta (a partir de 8 anys), sub-11, sub-15, cadet, júnior, sènior i femenina, i en total un centenar de membres implicats en el club. Unes 16 d'aquestes persones són les joves que formen l'únic equip femení de futbol americà de la ciutat i competeixen, des de fa tres anys, a la Lliga catalana, que van guanyar en una ocasió, i a la Lliga espanyola.

I és que aquest esport, encara que és minoritari, té un espai per a tothom, tal com afirma Laia Girona, jugadora dels Búfals: "És igual la posició en què juguis, com siguis; sempre tens un paper important".

 

UN JOC D'EQUIP

 

Notícies relacionades

Tant és així que en el futbol americà cada jugada depèn de tots i cada un dels jugadors de l'equip. Tots tenen una tasca molt específica, i perquè la jugada tingui èxit, cada un ha de completar el treball que li toca a la perfecció.

Així doncs, tècnica, estratègia i sobretot confiança són els elements clau d'aquest esport. Ho saben bé en l'equip sènior, que aquest any juga a la Sèrie B, segona categoria estatal, amb l'objectiu clar de pujar a la màxima divisió espanyola.