Un documental reivindica el paper de les dones a les cooperatives del Poblenou

Veïnes del Poblenou que van participar en el moviment cooperativista els anys 40 i 50 expliquen en un documental com vivia i les funcions que tenia el sexe femení en les cooperatives del barri

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

El film reivindica el paper a l'ombra de les dones que no podien ser sòcies ni, molt menys, directives i ni tan sols apareixen en documents de l'època.

En els documents de les diferents cooperatives que hi va haver al Poblenou durant el segle passat no hi surten noms de dona. Només hi ha referències i noms d'homes, que eren els que les dirigien i els únics que podien ser-ne socis. Això va cridar l'atenció de les autores d'un film que recupera el testimoni en primera persona de quatre dones que van participar en el moviment cooperativista els anys 40 i 50.

"Les dones, la història de sempre, ser dependents i res de manar”

En el documental expliquen la seva experiència en cooperatives del barri com la Flor de Maig, l'Artesana o la Pau i Justícia, i com en l'esfera pública la dona només podia ocupar-se de tasques secundàries.

Notícies relacionades

La pel·lícula, que s'ha presentat a la biblioteca de Can Saladrigas, començarà ara una gira per diversos equipaments i centres de barri del districte de Sant Martí.

 

Temes:

+Barcelona