exposició . FOTOGRAFIA

Túnels, ponts i tanques

'FotoPres' indaga en aspectes socials de diferents llocs del món des de perspectives documentals que transcendeixen els límits del fotoperiodisme.

De la sèrie ’Everybody needs good neighbours’.

De la sèrie ’Everybody needs good neighbours’. / ARNAU BLANCH

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Vilobí d'Onyar és un municipi de la comarca de la Selva que forma part de l'àrea urbana de Girona. Està situat en un lloc de gran confluència d'infraestructures: l'aeroport Costa Brava, la C-25 (Eix Transversal), l'AP-7 (autopista del Mediterrani) i, per si no fos prou, a més, la línia de l'AVE. Túnels, murs de contenció, ponts i  tanques desmembren el territori i imposen condicions d'adaptació als seus habitants.

Milers de persones i mitjans de transport el travessen diàriament, però la interacció entre locals i forans en trànsit és escassa o nul·la. D'això versa Everybody needs

 

good neighbours, el treball documental realitzat per Arnau Blanch, que es qüestiona de quina manera fragmenten el territori i amb quins mecanismes s'adapten els habitants a aquest mitjà híbrid. Les seves fotografies formen part de la nova edició de l'exposició FotoPres que s'exhibeix a CaixaForum fins al 18 d'octubre.

Són deu personals aproximacions a la fotografia documental que qüestionen i expandeixen l'estatus de la imatge com a reflex de la realitat. Tots els treballs han comptat amb la col·laboració de l'agència Magnum Photos, ja que els seus fotògrafs han exercit de tutors dels 10 seleccionats. A més de Blanch, hi participen Rebecka Bíró i Victoria Montero, Jon Cazenave, el grup format per Borja Larrondo, Pablo López-Learte i Diego Sánchez, El Cíclope Mecánico, Gerardo Custance, Mattia Insolera, Sebastián Liste, David Mocha i el col·lectiu Nophono.

Notícies relacionades

La mostra aborda temes com el territori, les perifèries, la identitat, la violència i les fronteres, utilitzant formats que desborden la imatge tradicional i inclouen el vídeo, la documentació, la instal·lació o la convivència del projecte en xarxes socials.

 CaixaForum. Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6. De dilluns a diumenge i festius, de 10.00 a 20.00 hores. Especial estiu: els dimecres de juliol i agost, fins a les 23.00 h. Visites comentades: dimecres (17.00 h) i dissabtes (18.00 h) Preu: 3 €.