jornades . MUSEU DE LES CULTURES DEL MÓN

Portes obertes al món

Barcelona ofereix diverses alternatives d'oci a les escapades de Setmana Santa. Una és fer una visita gratuïta a aquest nou equipament cultural.

Una sala del museu el dia 7 de febrer, dia en què es va inaugurar.

Una sala del museu el dia 7 de febrer, dia en què es va inaugurar. / ARXIU / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

El Museu de les Cultures del Món va ser inaugurat el febrer passat envoltat de controvèrsies i amb una col·lecció que, segons els seus detractors, desposseïa el futur Museu Etnològic de les seves peces més interessants. Polèmiques al marge, el cas és que aquest nou equipament ja té dos mesos de recorregut i durant totes aquestes festes de Setmana Santa (fins al 7 d'abril) obre les portes de forma gratuïta. Una alternativa d'oci per a aquells que fan vacances sense sortir de casa i una ocasió única de submergir-se en altres cultures sense gastar cap euro.

L'objectiu del museu és preservar i divulgar el patrimoni artístic i cultural de diversos pobles de l'Àfrica, l'Àsia, Amèrica i Oceania. Ocupa dos edificis gòtics del carrer de Montcada: el Palau Nadal, antiga seu del Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí, i el del Marquès de Lió, on abans s'ubicava el Museu del Disseny.

El nou centre atresora prop de 2.400 objectes de la Fundació Folch, que es complementen amb fons no occidentals de l'antic Etnològic així com d'obres procedents d'altres entitats privades, com la Fundació Arqueològica Clos i la col·lecció Duran Vall-llosera.

Notícies relacionades

La seva exposició permanent està integrada per més de 500 peces i per innovadors elements expositius -panells, pantalles tàctils, vídeos i mapes- que permeten fer una passejada multicultural per la diversitat del món en què en destaquen la sala de màscares i la maça del poder recollida a l'illa de Tonga pel capità Cook.

El vestíbul, a més a més, està ocupat per una mostra temporal de petit format sobre una de les grans tradicions teatrals d'Indonèsia, les marionetes d'ombres de Java Wayang kulit.