Impulsada per Càritas

Una flaixmob a la plaça de Sant Jaume denuncia la situació dels sense sostre

Unes 300 persones han participat en la iniciativa, amb rèplica en altres ciutats

Flaixmob convocada per Càritas en ocasió del Dia de les Persones sense Llar. / MONICA PELLICCIA

1
Es llegeix en minuts

Unes 300 persones han participat aquest dijous a la plaça de Sant Jaume de Barcelona en una flaixmob per denunciar la situació d'emergència residencial que es viu actualment a Espanya, amb el lema 'Per una vivenda digna i adequada. Ningú sense llar'.

Totes les persones participants en la 'flashmob' han dipositat una petita casa de cartró enmig de la plaça com a acte simbòlic, per reclamar que "el 2015 ningú es quedi sense una vivenda digna a Barcelona", ha afirmat la responsable del programa Sense Llar i Vivenda de Càritas Diocesana de BarcelonaTere Bermúdez.

Al finalitzar l'acte han llegit un manifest per recordar que "tenir una casa no és un privilegi, és un dret de totes totes", segons Càritas, impulsora de l'acte."Jo tenia una casa... i vaig ser feliç mentre hi vaig viure. Casa meva sempre va ser el meu lloc de referència, on em sentia segur, acompanyat i podia ser jo mateix, allà em sentia persona i formava part de la societat", ha arrencat el text reivindicatiu, que ha acabat amb el proverbi alemany: "Casa teva pot substituir el món; el món mai substituirà casa teva".

Prop de 3.000 persones no tenen llar a Barcelona, segons dades de la Xarxa d'Atenció a les Persones sense Llar del 2013.

Notícies relacionades

Aquestes són algunes de les situacions fruit de la precarietat en la vivenda, i la 'flashmob' pretén instar les administracions que garanteixin l'accés a una vivenda digna i adequada.

A més de Barcelona, altres ciutats espanyoles han organitzat una 'flashmob' a iniciativa de Càritas, la Federació de Centres per a la Integració d'Ajuda a Marginats, la Federació d'Entitats de Suport a les Persones sense Llar, la Xarxa d'Atenció a les Persones sense Llar i la Plataforma contra l'Exclusió Residencial i a favor de les Persones sense Llar de Biscaia.