Els clients de restaurants i bars barcelonins tindran wi-fi gratis

El sector posa en marxa un sistema públic que pretén arribar a 12.000 establiments

Una dona consulta internet en un portàtil mentre conversa pel mòbil, en una terrassa de Barcelona.

Una dona consulta internet en un portàtil mentre conversa pel mòbil, en una terrassa de Barcelona. / arxiu / cécile carrez

1
Es llegeix en minuts

Els clients dels restaurants, bars i cafeteries de Barcelona podran connectar-se gratis a internet si es registren a GuaiFi, la xarxa de connexió wi-fi comercial que ha posat en marxa el Gremi de Restauració de Barcelona.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és que els més de 12.000 establiments de restauració de la ciutat puguin oferir al seus clients wi-fi gratis, de manera legal, mitjançant una línia pública, en lloc d'una línia privada, com ja fan molts i que és de dubtosa legalitat.

GuaiFi, que pretén ser la principal xarxa de connexió wi-fi comercial del món, s'ha creat amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Des d'avui, una dotzena de restaurants, bars i cafeteries de Barcelona proven aquest sistema, que s'implantarà progressivament.

Per als restauradors, poder oferir aquest servei tindrà un cost mensual de 14,99 euros si són socis del Gremi de Restauració, la meitat del cost de mercat, i de 29,99 euros si no ho són.

Per a GuaiFi els consumidors, barcelonins i visitants, serà gratuït, i, a més, per connectar-se no hauran de facilitar les seves dades personals.

La presentació de la xarxa de wi-fi del Gremi de Restauració de Barcelona ha comptat amb la participació de l'alcalde de BarcelonaXavier Trias, que ha qualificat la iniciativa d'"extraordinària".

Ha destacat "que potenciarà encara més el sector de la restauració i que acostarà el ciutadà a les noves tecnologies".

L'alcalde ha destacat que aquesta xarxa de wi-fi comercial se suma a la que es va presentar dilluns passat per ampliar la xarxa wi-fi municipal al transport públic, els parcs i jardins, als mercats i al port.

Notícies relacionades

Trias ha insistit que "internet és un servei bàsic que ha d'estar a l'abast de tots els ciutadans" i que garantir un servei d'accés potent contribueix al fet que s'estenguin les aplicacions de telèfons mòbils.

A Barcelona, el 80 % de la població disposa d'un telèfon intel·ligent i, segons l'estudi sobre la Ciberseguretat de l'Institut Nacional de Tecnologia de la Comunicació, el 17 % accedeix a internet mitjançant xarxes sense fil públiques.

Temes:

Wifi