Una empresa catalana desenvolupa un robot humanoide capaç de transportar coses

L'enginy estarà actiu aquest cap de setmana a CosmoCaixa, que celebra dos dies de portes obertes

Presentació del robot REEM-C a CosmoCaixa, aquest dijous.

Presentació del robot REEM-C a CosmoCaixa, aquest dijous. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

Es diu REEM-C, fa 1,65 metres d'altura, pesa 80 quilos i és un robot bípede amb forma d'humà desenvolupat per l'empresa catalana PAL Robóticos que és capaç d'aixecar i transportar fins a 10 quilos, cosa que el converteix en el robot més robust de la seva categoria.

El robot s'ha presentat aquest dijous en societat en un acte al CosmoCaixa de Barcelona, on un dels seus creadors, Francesco Ferro, ha explicat que aquest robot bípede permetrà el desenvolupament de noves aplicacions que ajudaran a millorar la vida de les persones.

El robot reconeix l'entorn on es troba, les persones que l'envolten i els objectes al seu abast i pot estar operatiu durant sis hores, i en complet moviment durant tres hores gràcies al seu sistema de bateries.

Ferro ha explicat que el seu 'software' està completament basat en ROS (Robot Operating System), el marc de treball que ha revolucionat el món de la robòtica simplificant la programació dels robots i la col·laboració entre els investigadors.

Notícies relacionades

A més, les característiques tècniques d'aquest robot, com la capacitat de manipular objectes, reconèixer veus o interactuar amb els humans, i el seu sofisticat disseny li permeten realitzar activitats educacionals i d'entreteniment, han destacat els seus impulsors.

El robot REEM-C estarà actiu durant tot aquest cap de setmana al CosmoCaixa, que celebra dos dies de portes obertes perquè tots els visitants puguin veure les seves habilitats.