DEGUSTACIÓ DEL DOLÇ NADALENC PER ANTONOMÀSIA

'La Barcelona dolça'

L'itinerari convida a descobrir la història i la tradició pastissera de Sant Gervasi a través dels seus edificis i d'un tast de torrons en dues pastisseries de referència.

Casa senyorial Vil·la Florida, amb recorregut terapèutic a l’exterior.

Casa senyorial Vil·la Florida, amb recorregut terapèutic a l’exterior. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
MARINA MUÑOZ BENITO
BARCELONA

Entre els segles XVIII i XIX apareixia a Barcelona una nova classe social, la burgesia. Paral·lelament, arribava de les Amèriques un nou producte exclusiu i luxós, la xocolata. Aquests dies, Materia Barcelona, empresa de serveis culturals, proposa als barcelonins i visitants endinsar-se en la història i la tradició pastissera de Sant Gervasi, zona residencial llavors d'aquella burgesia. Ho fa a través del seu nou itinerari,La Barcelona dolça, que inclou un recorregut en què es mostren els edificis més característics de la zona i dos tastos de torrons, a les pastisseries Canal i Badia Roca.

La plaça de la Bonanova és el punt d'inici d'aquest dolç itinerari, que es portarà a terme des d'avui dissabte fins dimarts, 6 de desembre, i té una durada d'unes dues hores. La parròquia de Sant Gervasi conforma una de les parades abans d'entrar a la pastisseria Canal, on el seu propietari, Lluís Estrada Canal, ofereix una degustació de torró de xocolata i taronja.

Notícies relacionades

La Badia Roca, que fa tres edicions va guanyar el concurs de millor croissant de mantega d'Espanya, convida a assaborir, amb una copa de cava, la seva última proposta: el torró de gintònic. Entre les seves rajoles més originals destaquen la de Chivas, la de quicos i la de vainilla amb galeta strussel. Les dues pastisseries, amb una llarga tradició familiar, porten a terme un diàleg entre tradició i innovació, posant en valor tant el procés artesanal com la qualitat del producte. «És pastisseria innovadora arrelada a la tradició», aclareix, amb aquesta paradoxa, Estrada.

La Vil·la Florida, antiga casa senyorial, i la casa Tosquella, finca d'estil oriental i modernista, són altres construccions que s'analitzen durant el passeig. «La idea, a més a més, és reivindicar la decadència de molts edificis declarats bé cultural d'interès general per la Generalitat, com la casa Tosquella», apunten a Materia Bcn.