VOLTA AL MÓN SENSE SORTIR DE BARCELONA (7)

Amb accent francès (1)

No cal anar lluny per descobrir altres països. La multiculturalitat de Barcelona permet disfrutar de l'estranger sense travessar fronteres ni fer cua a l'aeroport.

Pastís, en un carreró al final de la Rambla.

Pastís, en un carreró al final de la Rambla. / ÁLVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL
BARCELONA

La gastronomia francesa té tanta presència a Barcelona que es necessiten diversos caps de setmana distribuïts en diferents barris per degustar els mil i un formatges i vins,champagne,foied'oca o d'ànec, els dolçosmacaronsde gerd,coulants au chocolat,crêpessuzette, la sopa bullabessa,confit de canardamb salsa d'albercoc, mongetes a la bretona o el suflé de formatge.

Churchill deia que un país que produeix 360 tipus de formatge no es pot morir. Es pot trobar una crema de maduració de la quallada de llet diferent per a cada dia de l'any a les xarcuteries i els restaurants on l'empresa Xavier L'Esprit du Fromage té distribució a Barcelona, com a Casa Pepe, de la plaça de la Bonanova, i Queviures Múrria, a Llúria, 85, i el recentment inaugurat Cafè Emma. No hi falten elbichonnet, elpersilléde Tignes i el preatcomté de réserve2008.

Ni amb una copa de vi al dia s'arribarien a conèixer les varietats i les anyades franceses que s'importen als restaurants i les tavernes, encara que és difícil trobar unpinot noirnegre de Borgonya a preu raonable.

Per poder degustar excel·lents vins, s'imposa una visita al temple de Monvínic (Diputació, 249), on treballa la prestigiosa sommelier Isabelle Brunet, procedent d'El Bulli. El pa, un altre dels èxits de la gastronomia francesa, compta amb els forns artesanals La Boulangerie i Paul. Aquest últim cou laflûtei labadineamb una farina procedent d'una varietat rústica de blat tendre d'hivern, que aporta a la molla un delicat gust d'avellana.

A diferència de Bilbao i de Madrid, el creador francès Philippe Starck encara no ha dissenyat un restaurant a Barcelona, encara que es poden contemplar els seus tamborets, les seves cadires i les seves taules als salons de l'Hotel U232.

Notícies relacionades

En poc temps han abaixat les persianes dos emblemàtics restaurants francesos de Pau Claris: Le Relais de Venise i La Maison du Languedoc Roussillon, perquè el seu govern va decidir reduir despeses i tancar el local.

Les ostres amb el seu intens gust marí són una de les especialitats d'Emma, que ocupa el local de Le Relais de Venise, de Gouthier, regne dedelicatessensque regenta Thierry Airaud, al cor de Sarrià, i Au Port de la Lune, que Guy Monrepos va ubicar a l'acolorida plaça on les pageses venen verdures a la Boqueria. Per no perdre's una experiència única, s'ha de visitar Dans le Noir?, on els clients mengen en la més completa foscor servits per cambrers invidents.