lluita veïnal

La propietat de Can Batlló cedeix una nau per evitar l'ocupació

1
Es llegeix en minuts
CARLOS MÁRQUEZ / HELENA LÓPEZ
BARCELONA

Gairebé en el temps afegit i vist que l'oponent no llança la tovallola sinó més aviat tot al contrari, la propietat de Can Batlló va decidir ahir allargar la mà als veïns de Sants que tenien previst ocupar demà aquest immens recinte fabril i cedir-los gratuïtament una de les naus, en què instal·laran l'anhelada biblioteca popular autogestionada.

Aquesta «recuperació de l'espai lúdic i familiar», com el va definir fa escassos dies Jordi Falcó, membre de la Plataforma Can Batlló és pel Barri, responia a una pacient espera de 35 anys i a una promesa política del març del 2009 que marcava el juny del 2011 com el principi del renaixement d'aquesta parcel·la. Josep Maria Domingo, president del Centre Social de Sants, assegurava ahir a primera hora de la tarda que l'acord estava pendent d'una reunió amb la propietat. A les nou del vespre, Jordi Solé, membre de la plataforma, confirmava el pacte i el definia com «un gran èxit per al moviment veïnal de Sants».

Notícies relacionades

L'ajuntament, a través d'una nota enviada a la premsa a les 18 hores, informava de la cessió d'una nau de 1.500 metres quadrats que demà mateix passarà a mans de les entitats del barri, i assegurava que el «futur govern» municipal liderat per Xavier Trias està al corrent i beneeix l'operació. D'aquesta manera, els veïns mantenen la seva convocatòria de demà, però ja no parlen d'ocupació, sinó d'una «festa col·lectiva de recuperació dels primers espais».

FUTUR IMPERFECTE / L'acord inclou obrir un accés pel carrer d'Amadeu Oller, però deixa en l'aire el futur de la resta d'edificis de Can Batlló que els veïns també reivindiquen. Si no hi ha una aliança a llarg termini i l'únic que se segella és aquesta cessió, és possible que d'aquí un temps rebroti el malestar veïnal. Les decisions polítiques que poden desencallar aquesta situació recauran ara sobre el nou regidor d'Urbanisme, Antoni Vives.