nou pas en el BLINDATGE Del barri gòtic CONTRA L'INCIVISME

Treva a Vila de Madrid després de l'acord per instal·lar una reixa

Ciutat Vella pacta amb els veïns una sèrie d'actuacions per dignificar la plaça

2
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ
BARCELONA

Després d'una fructífera reunió amb el districte, els combatius veïns de la plaça de la Vila de Madrid, al Gòtic, van despenjar dimecres a la nit els ja desgastats llençols que des de feia un any i mig envoltaven el lloc per reivindicar diàleg i solucions per a la castigada plaça. «Celebrem l'acord a què s'ha arribat i ens declarem en treva, a l'espera que es materialitzi el que hem pactat», resumeix, prudent, Josep Arranz, portaveu de l'assemblea veïnal. Entre «les condicions pactades» destaca el tancament nocturn de la zona enjardinada del centre de la concorreguda plaça amb una reixa perimetral per evitar les desagradables escenes que, sobretot a l'estiu, s'hi repetien nit rere nit. La instal·lació d'aquesta reixa ja s'ha iniciat i està previst que finalitzi abans que s'acabi l'any.

«Estem contents perquè finalment hem arribat a un acord. Hem passat d'un no rotund a tot, a la progressiva comprensió dels nostres problemes i l'acceptació de les nostres peticions. El que no ens sembla tan bé és que per aconseguir qualsevol millora, coses bàsiques i evidents, s'hagi de lluitar tant i s'hi hagin de dedicar tantes hores», prossegueix Arranz, que, això sí, celebra (i molt) la instal·lació d'una zona de jocs infantils.

Juntament amb la reixa per evitar botellons i altres activitats incíviques, els jocs infantils eren l'altra gran reivindicació dels veïns. «El Gòtic és un lloc amb un gran dèficit de parcs. Per a nosaltres era molt important no només tancar la plaça, sinó també instal·lar-hi un ambient que convidi les famílies», prossegueix el líder veïnal, que coincideix amb la regidora del districte, Assumpta Escarp. Per la regidora, aquestes actuacions de millora urbana han de permetre millorar la convivència i els usos de la plaça.

SEGURETAT PRIVADA / A més de la reixa -que es tancarà a les nits- la seguretat a la plaça augmentarà amb la contractació, a partir del gener, d'un vigilant durant el dia.

Notícies relacionades

D'altra banda, els veïns aplaudeixen la millora de «la qualitat i la quantitat» de la netega a la plaça i el seu entorn, la recuperació de l'espai públic de Canuda -amb el trasllat dels llocs d'artesania- i la construcció de la reclamada rampa al passatge cap a la Rambla.

Fonts del districte assenyalen que, al marge del que s'ha acordat amb els veïns, l'ajuntament ha realitzat els últims temps «altres actuacions» al lloc, com la urbanització dels carrers de Canuda i Bertrellans (realitzada entre el novembre de l'any passat i el març d'aquest any), la millora de la il·luminació al mateix punt i la intensificació de la presència de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, sobretot durant les hores del migdia.