Infraestructures

L’Ajuntament de Badalona aprova per unanimitat la moció contra les plaques acústiques d’Adif a la rambla

  • El consistori demana buscar una solució alternativa per reduir el soroll del pas dels trens

L’Ajuntament de Badalona aprova per unanimitat la moció contra les plaques acústiques d’Adif a la rambla

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat per unanimitat una moció de suport a les al·legacions que el consistori presenta en contra del projecte d’Adif, que preveu instal·lar pantalles acústiques en dos trams de la rambla de Santa Madrona per reduir el soroll dels trens. Segons ha al·legat l’ajuntament, els espais afectats per la col·locació d’aquestes pantalles (un centre educatiu i un altre de residencial) estan catalogats com a bé cultural d’interès local, són especialment representatius per a Badalona i reforcen el caràcter i identitat de la ciutat, per la qual cosa cal que es mantinguin els valors històrics, artístics i arquitectònics de la seva façana marítima. A més, les pantalles provocarien un fort impacte visual a la via pública i des de les construccions afectades.

Al seu torn, Badalona i altres municipis afectats per aquest projecte d’Adif a les províncies de Barcelona i Tarragona treballen per trobar una solució alternativa que passi per adoptar mesures d’insonorització d’edificis, de protecció contra la contaminació acústica o altres mesures dirigides a la mateixa infraestructura ferroviària, com la modernització del sistema de rodament i frenada o el manteniment de carrils entre d’altres.

Notícies relacionades

El consistori fa constar també que les pantalles es poden convertir en murs per a grafits amb la degradació que això suposa per a l’espai, així com la inseguretat que pot comportar aixecar una pantalla de tres metres d’altura en un tram de 59 metres de longitud, i una altra pantalla de cinc metres d’altura en un altre tram de 34.

«El que fem avui és únicament i exclusivament defensar els interessos de la ciutat de Badalona i de tots els veïns i veïnes. No es tracta d’obrir una batalla política en contra de ningú, es tracta de defensar un dels elements més simbòlics que tinguem com a ciutat i que més marqui el nostre caràcter», ha assenyalat l’alcalde Xavier García Albiol.