A BARCELONA I EL VALLÈS

Detingudes cinc persones per robar a cases mentre els propietaris dormien

Els arrestats utilitzaven motos robades per desplaçar-se als diferents domicilis

Van cometre els robatoris a l'Hospitalet, Viladecavalls i la capital catalana

zentauroepp50723220 joies i diners recuperats als cinc lladres detinguts per rob191103124246

zentauroepp50723220 joies i diners recuperats als cinc lladres detinguts per rob191103124246 / Mossos d Esquadra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quatre homes i una dona van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra els passats 28 i 29 d’octubre per la seva presumpta participació en quatre robatoris amb força a domicilis de diferents localitats de l’àrea metropolitana de Barcelona i del Vallès Occidental, així com per tres robatoris de motocicletes. Els cinc detinguts, de nacionalitats colombiana i espanyola, tenien entre 19 i 21 anys, segons ha informat la policia autonòmica en un comunicat aquest diumenge. Van passar a disposició judicial i el jutge en va decretar lallibertat amb càrrecs. 

La investigació es va iniciar a començaments del mes de setembre, quan una dona octogenària, que dormia a casa seva, al barri del centre de l’Hospitalet de Llobregat, va ser víctima d’un robatori a l’interior del seu domicili. Els lladres van aconseguir sostreure diners i joies. Fins i tot van posar tovalloles al terra per buidar els calaixos sense fer soroll i no despertar la víctima.

Les primeres investigacions van permetre als agents identificar dues persones, una parella formada per una dona i un home joves, a qui van ubicar en una casa que també ocupaven al mateix barri del centre.

Lloc de reunió habitual

Els investigadors van aconseguir determinar que la casa on vivien era un lloc de reunió habitual d’altres joves amb antecedents policials, també per robatoris a domicilis. Alguns d’ells feien servir motocicletes sostretes als municipis de Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet per desplaçar-se.

Durant la investigació, els agents van poder esbrinar que dos dels investigats havien utilitzat una motocicleta sostreta a un veí del seu barri per desplaçar-se a la localitat de Viladecavalls i cometre-hi un robatori amb força en una casa. A més, altres indicis van permetre als investigadors atribuir a la sospitosa un altre robatori amb força en un domicili de Barcelona.

Notícies relacionades

Entre el 28 i 29 d’octubre, els investigadors van detenir quatre dels joves investigats i van fer una entrada i registre judicial al domicili on es reunien, d’on es van poder recuperar objectes procedents d’un quart robatori, també en un barri del centre de l’Hospitalet.

Arran de la recuperació d’aquests objectes sostrets, els agents van detenir un cinquè jove presumptament implicat. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Temes:

Robatoris