Regalar experiències

El consum de serveis contribueix a la reducció de residus innecessaris. Una guia de l'AMB dóna alternatives als regals materials

Contingut digital. Un  home consulta la seva tauleta, amb centenars de llibres i pel·lícules.

Contingut digital. Un home consulta la seva tauleta, amb centenars de llibres i pel·lícules. / AFP / ALAIN JOCARD

2
Es llegeix en minuts

Posseir moltes coses no dóna la felicitat. Sota aquest lema, la guia Idees amb afecte, editada per l’AMB, ofereix alternatives de consum a la compra d’objectes per regalar i fomentar l’ús de serveis i béns immaterials, molt més sostenibles. Es pot descarregar des de la pàgina www.amb.cat

1 Entrades per a museus i espectacles

Un dels regals més recurrents són els tiquets per a espectacles o exposicions de tota mena. A l’àrea metropolitana hi ha més de 100 sales on es pot disfrutar d’obres de teatre, musicals o concerts. També es poden regalar entrades per a un partit important (l’esport és és el que menys compta) o una sessió de cine en gran pantalla, acompanyada per un cinefòrum privat en un bar pròxim.

2 Viatges i excursions. 

Un regal que no falla mai és un val per fer un viatge. No cal anar-se’n gaire lluny. La guia de l’AMB comptabilitza a Catalunya, per exemple, més de 80 cases de colònies i mig centenar d’albergs. Aquesta opció és ideal per passar uns quants dies fora de casa en un entorn diferent. Posats a escollir una destinació, són molt recomanables qualsevol dels gairebé 30 càmpings situats al Pirineu català, envoltats de naturalesa.

3 Salut i benestar. 

Els balnearis, gimnasos i altres centres relacionats amb la salut i el benestar són un recurs a tenir molt en compte. Es poden regalar tractaments en algun spa, que incloguin massatges, per exemple. També es pot sorprendre amb la matriculació i el pagament de diversos mesos (segons el pressupost) en un gimnàs pròxim. Només a l’àrea metropolitana de Barce-lona hi ha més de 4.500 centres esportius per fer exercici.

4 Gastronomia. 

L’àrea metropolitana de Barcleona té comptabilitzats més de 16.000 restaurants, per a tots els gustos. Un dinar o un sopar, fins i tot un tast de cerveses o vins, dins o fora del municipi, és un dels regals més saborosos. Una variant, cada vegada més estesa, és portar aquesta experiència gurmet al domicili, per no sortir de casa. Hi ha moltes webs i apps per a mòbils que es dediquen a l’enviament de menjar a domicili.

5 Regals digitals: llibres i cursos. 

Notícies relacionades

Els llibres digitals i les subscripcions a diaris digitals són una opció interessant i molt sostenible. Una dada: en una tauleta, depenent de la seva capacitat o memòria, és possible guardar-hi centenars de novel·les, assajos, tebeos i manuals. ¿Quant ocuparien en una prestatgeria? Així mateix, hi ha infinitat de cursos a distància, totalment on-line, des d’idiomes fins a graus universitaris.

 

Temes:

Metro