El partit del Camp Nou (2-0)

El Barça blinda el triomf contra un Cadis replicador

JORDI COTRINA

El Barça blinda el triomf contra un Cadis replicador

  • Els gols de Sergi Roberto i Lewandowski al final del primer temps van assegurar els tres punts contra les envestides del conjunt andalús quan els blaugranes regulaven esforços. 

  • La contracrònica del Barça-Cadis: el regat rebel de Ferran Torres.

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça estava a punt de tancar la primera meitat amb certa frustració i dues rematades precises van estendre una visible sensació de tranquil·litat perquè la incòmoda visita del batallador Cadis, abans del viatge a Anglaterra per tornar a enfrontar-se al Manchester United quedava solucionada. Abans del que s’esperava, segurament pel to que anava adquirint el duel.

Va ser crucial que Sergi Roberto rematés a la xarxa, en el segon intent, un rebuig d’Iza sobre la línia de gol (a xut de Lewandowski) i que dos minuts després en el temps afegit del primer temps, Lewandowski ho tornés a intentar per blindar el resultat contra un Cadis replicador i que en el segon temps ja no va mirar el rellotge ni el marcador per marxar per tercera vegada amb un botí del Camp Nou. Només va mirar la porteria de Ter Stegen i va ser capaç de rematar dues vegades al pal.

El Barça acaba defensant-se

Aquest Barça, a diferència dels dos anys anteriors, ja no està de pega. Ni va tan just de forces ni de talent. Va sobreviure amb una alineació inhabitual i una segona meitat molt funcionarial en què va acabar corrent rere el Cadis i defensant-se, salvat per la doble renda d’avantatge. 

Amb sis canvis havia remogut mig equip Xavi, després va retirar Lewandowski i va promoure el debut en la Lliga d’Ángel Alarcón (ja havia jugat a Ceuta, a la Copa). L’excés de rotacions sempre es deixa notar sobre la gespa; no està establert, no obstant, quin és el número a partir del qual es considera una desmesura. Xavi va calibrar el cansament, molèsties i descansos amb la perspectiva, també, de la temible visita a Old Trafford.

Van descansar Kessie i Raphinha fins al tram final, Busquets va ser reservat i Araujo estava sancionat. Els substituts van sortir a propulsió de les ganes que tenien de jugar. Eric va jugar amb la serietat de qui s’està jugant la carrera i Ferran es va sobreposar a la tebior que desprenia en les seves últimes actuacions. Sergi Roberto es va sentir l’amo del lloc amb el braçalet de capità i aquesta responsabilitat li va permetre sobreposar-se a la incomoditat de jugar com a interior esquerre. De la solvència de Christensen ja n’hi havia constància, igual que de l’eficàcia de Lewandowski.   

El Barça va funcionar bastant bé a nivell de ritme de joc. Alt al començament i decreixent amb el pas dels minuts al sucumbir a la voluntat del Cadis de reduir-lo de qualsevol manera. També a les bones, combinant amb rapidesa quan recuperava el cuir i buscava la connexió amb Roger perquè descarregués.

Marcant territori

Fali li va clavar els tacs al taló a Lewandowski en el primer duel i Alcaraz va colpejar Gavi tot just creuar-se. El Cadis va voler marcar territori, envalentit per l’empat i la victòria que havia arrencat en les dues últimes visites, obtingudes amb aquesta recepta: peu fort, acumulació de faltes i allunyar la pilota de cada lloc on l’àrbitre, un González Fuertes horrorós, assenyalava la falta. Va ser un magnífic exemple de partit que exigia un ensinistrament previ d’experts arbitrals.

Ferran havia divagat en les seves recents aparicions, cap com a titular des de fa un mes, però va sortir súper motivat per superar qualsevol error que cometés. Ho va intentar una vegada i una altra, li sortís bé o li sortís malament. Com va encertar molt davant Arzamendia, que el deixava rebre cada pilota, es va anar engegantint fins a convertir-se en el principal generador de perill.

Comparació odiosa

Ansu Fati també va disposar de la seva oportunitat i no va sortir victoriós del repte. Va quedar pitjor per l’explosivitat de Ferran a l’altra banda, el dia que Xavi va recuperar la fórmula dels dos extrems, tot i que Fati tendia cap a l’interior perquè Balde es colés per la seva esquena. Insistent en el primer temps, va deixar de fer-ho en el segon. Fati i Ferran van passar per la posició de davanter centre quan va marxar Lewandowski. 

El Barça finalment havia perdut el fil, creient que el partit estava resolt, però els canvis de Sergio estaven plens d’ambició, sense necessitat de reservar ni regular res. Quan va anar a buscar el puntet, no el va trobar.

La fitxa del partit:

Barcelona: Ter Stegen (7); Kounde (4), Christensen (8), Eric (6), Balde (5); Gavi (8), De Jong (5), Sergi Roberto (6); Ferran (8), Lewandowski (7), Ansu Fati (5). Tècnic: Xavi Hernández (7). Canvis: Kessie (6) per De Jong (m. 69); Raphinha (5) per Lewandowski (m. 74); Alarcón (s.q.) per Ansu Fati (m. 86).

Cadis: Ledesma (5); Iza (6), Hernández (7), Fali (7), Arzamendia (4); Bongonda (6), Escalante (6), Alcaraz (4), Brian (4); Roger (4), Álex (8). Tècnic: Sergio González (6). Canvis: Sobrino (7) per Brian (m. 62); Lozano (6) per Bongonda (m. 62); Alejo (5) per Escalante (m. 62); San Emeterio (7) per Alcaraz (m. 68); Chris Ramos (7) per Roger (m. 73).

Gols: 1-0 (m. 43), Sergi Roberto; 2-0 (m. 45), Lewandowski.

Àrbitre: González Fuertes (4), asturià.  

Targetes: Roger, Alcaraz, De Jong, Kessie i San Emeterio.

Notícies relacionades

Estadi: Camp Nou.

Espectadors: 72.010.

Actualitzar

Fa 439 dies

¡FINAL EN EL CAMP NOU! El Barça se impone al Cádiz con los goles de Sergi Roberto y Lewandowski marcados en el tramo final del primer tiempo (2-0).

Fa 439 dies

Tres minutos de añadido.

Fa 439 dies

Min. 88: Fali cabecea fuera sin oposición.

Fa 439 dies

Min. 86: Cabezazo al palo del Choco Lozano tras un centro de Luis Hernández.

Fa 439 dies

Min. 85: Alarcón, que tiene ficha del juvenil, sustituye a Ansu Fati.

Fa 439 dies

Min. 84: Ansu Fati dispara fuera a la media vuelta.

Fa 439 dies

Min. 81: Se está relajando en exceso el Barça, que ha sufrido varios ataques del Cádiz. Amarilla para San Emeterio por derribar a Gavi.

Fa 439 dies

Min. 80: Mala salida de Ter Stegen pero Ramos cabecea alto.

Fa 439 dies

Min. 79: Gran intervención de Ter Stegen, que salva el gol de Chris Ramos.

Fa 439 dies

Min. 77: Cabezazo del Cádiz que detiene Ter Stegen con apuros.

Fa 439 dies

Min. 74: Se va Lewandowski y entra en su lugar Raphinha.

Fa 439 dies

Min. 74: Último cambio en el Cádz. Chris Ramos sustituye a Roger.

Fa 439 dies

Min. 68: Primer cambio en el Barça: entra Kessié por De Jong, que tenía amarilla. En el Cádiz, San Emeterio sustituye a Alcaraz.

Fa 439 dies

Min. 67: Disparo a las nubes de Iván Alejo en una jugada ensayada del Cádiz.

Fa 439 dies

Min. 66: Amarilla para De Jong por golpear ligeramente a Alcaraz en un forcejeo.

Fa 439 dies

Min. 65: Gritos de ánimos del Camp Nou para Ansu Fati, que no está teniendo su noche más acertada.

Fa 439 dies

Min. 61: Primeros cambios en el Cádiz. Tres de golpe: Lozano por Ocampo, Alejo por Escalante y Sobrino por Bongonda.

Fa 439 dies

Min. 58: Gol anulado a Roger por falta sobre Ter Stegen. Hay falta de Fali.

Fa 439 dies

Min. 56: Casi marca Lewandowski tras un pase de Gavi. El balón acaba en el larguero. Estaba en posición correcta el polaco.

Fa 439 dies

Min. 55: Impecable Christensen al corte durante todo el partido. Domina como nadie el oficio de central el danés. ¡Qué gran fichaje!

Fa 439 dies

Min. 53: Amarilla para Alcaraz por una zancadilla a Ferran Torres, que sigue muy activo.

Fa 439 dies

Min. 46: Primera ocasión del Barça en el segundo tiempo que no culminan Ansu Fati ni Ferran Torres.

Fa 439 dies

¡COMIENZA LA SEGUNDA PARTE EN EL CAMP NOU! Sin cambios en ambos equipos.

Fa 439 dies

Lewandowski suma ya 15 goles en la Liga con el Barça después de su tanto ante el Cádiz. El polaco no marcaba en el Camp Nou desde el 23 de octubre contra el Athletic.

Fa 439 dies

El club anuncia la cifra de asistencia: hay 70.010 espectadores, una notable entrada. 

Fa 439 dies

El Barça ha acabado el primer tiempo con el 73% de posesión y 10 remates, 5 de ellos a portería.

Fa 439 dies

¡DESCANSO EN EL CAMP NOU! Dominó el Barça durante toda la primera mitad, pero los goles no llegaron hasta el tramo final. Sergi Roberto y Lewandowski pusieron el 2-0 en el marcador en un partido con Ferran Torres como mejor jugador más destacado hasta el descanso.

Fa 439 dies

Min. 45+: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL DE LEWANDOWSKI!!! El delantero polaco marca el segundo del Barça con un tiro raso desde el balcón del área.

Fa 439 dies

Magnífico primer tiempo de Ferran Torres, que está jugando sus mejores minutos con la camiseta del Barça.

Fa 439 dies

Min. 43: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL DE SERGI ROBERTO. Excelente jugada de Ferran Torres, remata Lewandowski de cabeza, saca bajo palos Iza y Sergi Roberto marca en el rechace posterior.

Fa 439 dies

Min. 42: Tiro lejano de Arzamendia que no sorprende a Ter Stegen.

Fa 439 dies

Min. 41: Centro de Ferran que cabecea Lewandowski pero Iza Carcelén evita el tanto.

Fa 439 dies

Min. 40: Nuevo córner para el Cádiz. Fali, ya recuperado, cabecea fuera.

Fa 439 dies

Min. 39: Fali se queda tendido en el césped tras un choque fortuito con Christensen.

Fa 439 dies

Min. 35: Tremenda lucha en el área entre Lewandowski y Luis Hernández, que está flirteando con el penalti.

Fa 439 dies

Min. 33: Ledesma se anticipa a Ferran Torres tras un buen pase de Gavi.

Fa 439 dies

Min. 32: Catapulta clásica de Luis Hernández, que pone el balón en el área con un inmenso saque de banda. Despeja Ter Stegen en dos ocasiones.

Fa 439 dies

Min. 29: Arzamendia se impone en el duelo con Ferran Torres, que intentaba desbordar en el uno contra uno sin éxito.

Fa 439 dies

Min. 28: Lanza la falta el Cádiz sin consecuencias.

Fa 439 dies

Min. 27: Falta de Gavi sobre Ocampo. Ocasión para el Cádiz a balón parado.

Fa 439 dies

Min. 25: Disparo alto de Balde con la derecha tras otra jugada propiciada por la intensidad de Gavi, magnífico en el derroche físico como siempre.

Fa 439 dies

Min. 24: Primera amarilla del partido. Es para Roger por una entrada innecesaria sobre Eric. Llegó tarde el delantero del Cádiz.

Fa 439 dies

Min. 23: Disparo lejano de Alcaraz que atrapa sin apuros Ter Stegen.

Fa 439 dies

Min. 23: Pase filtrado de Gavi a Ansu, que no logra definir.

Fa 439 dies

Min. 21: Ferran Torres dispara con la zurda rozando el poste. Está muy activo el valenciano.

Fa 439 dies

Min. 19: Gol anulado a Roger Martí por fuera de juego. Estaba un poco avanzado el delantero del Cádiz.

Fa 439 dies

Min. 17: Centro de Ferran Torres tras una buena acción de Gavi. Carcelén envía a córner.

Fa 439 dies

Min. 17: Buena jugada de Ferran Torres con caño incluido. La defensa del Cádiz desbarata la ocasión.

Fa 439 dies

Min. 15: Falta a favor del Cádiz. Arzamendia la cuelga y Bongonda acaba disparando. Salva Christensen.

Fa 439 dies

Min. 14: Centro de Balde que no encuentra rematador. Ansu Fati erró en el golpeo.

Fa 439 dies

Min. 10: Falta de Christensen sobre Roger, que se duele sobre el césped.

Fa 439 dies

Min. 9: Luis Hernández tapona el disparo de Gavi.

Fa 439 dies

Min. 8: Bien Eric García al corte tras una pérdida de Balde.

Fa 439 dies

Min. 5: Falta recibida por Ferran Torres en su primera intervención. Lo derriba Rubén Alcaraz.

Fa 439 dies

Min. 4: Primer córner para el Barça. Eric García acaba cabeceando fuera.

Fa 439 dies

Frenkie de Jong actúa de mediocentro, mientras Sergi Roberto juega de interior.

Fa 439 dies

¡EMPIEZA EL PARTIDO EN EL CAMP NOU! Saca de centro el Cádiz.

Fa 439 dies

Se guarda un minuto de silencio por las víctimas del terremoto de Turquía y por la muerte del exjugador Marcos Alonso.

Fa 439 dies

Se saludan Sergi Roberto y Álex Fernández, capitanes del Barça y del Cádiz este domingo. Charla distendida también entre los técnicos Xavi Hernández y Sergio González. A punto de empezar el partido.

Fa 439 dies

Saltan los jugadores de ambos equipos al terreno de juego del Camp Nou. El Barça busca restaurar la diferencia de ocho puntos sobre el Madrid.

Fa 439 dies

Cinco minutos para el comienzo del partido.

Fa 439 dies

Sergio Alegre, ayudante de Xavi: "Necesitamos refrescar al equipo por el cansancio y por las sanciones. Cada partido es diferente y hoy apostamos por tres delanteros porque creemos que nos puede ir bien para el planteamiento que esperamos del Cádiz".

Fa 439 dies

Repasamos también el once del Cádiz, el equipo dirigido por Sergio González, el exjugador y exentrenador del Espanyol: Ledesma; Iza, Luis Hernández, Fali, Arzamendia; Bongonda, Escalante, Alcaraz, Ocampo, Alex Fernández; Roger Martí. 

Fa 439 dies

En otro partido de la jornada, el Atlético de Madrid se acaba de imponer al Athletic gracias a un gol del exazulgrana Antoine Griezmann (1-0).

Fa 439 dies

El Barça tiene un problema estructural que le hace perder dinero con la actividad ordinaria y que cubre con ingresos extraordinarios. Se buscan inversores y 200 millones anuales, como explicamos en esta pieza.

Fa 439 dies

Aquí repasamos la gran crisis reputacional del FC Barcelona derivada de la controversia por los pagos al que fuera vicepresidente de los árbitros Enríquez Negreira. La marca Barça ha quedado dañada, como nos explican varios expertos del mundo económico.

Fa 439 dies

Lo último del caso Negreira apunta a Josep Contreras, directivo del Barça ya fallecido, que supuestamente cobró comisiones de los pagos al hijo de Negreira.

Fa 439 dies

El partido cierra una semana marcada por el escándalo de los pagos del Barcelona al exárbitro Enríquez Negreira. Aquí repasamos las claves de una polémica que aún tiene mucho recorrido.

Fa 439 dies

El Manchester United, mientras, ya ha disputado su partido de la Premier, con un fácil triunfo contra el Leicester en Old Trafford (3-0). Aquí pueden leer más detalles.

Fa 439 dies

En una semana con doble partido va bien recordar que el Barça cuenta con cuatro apercibidos. Si ven amarilla no jugarían la próxima semana en Almería. Dos serán titulares: Ferran Torres y Gavi, mientras Busquets empezará en el banquillo. El cuarto, Dembélé, está lesionado.

Fa 439 dies

El partido lo arbitrará el asturiano Pablo González Fuertes. En el VAR estará asistido por el castellano-leonés José Luis González González.

Fa 439 dies

Aquí LAS CLAVES de Marcos López.

Sin Pedri, vuelve el Barça de los extremos

1.- Revolución de Xavi. Hasta seis cambios ha introducido el técnico en la alineación titular. Seis cambios con respecto al Barça que empató contra el United para dar descanso, entre otros, a Raphinha y Kessié, sin querer forzar tampoco a Busquets, ya recuperado de su lesión.

2.- Defensa nueva. Juega el Barça con Koundé como lateral derecho, mientras retorna Balde al flanco izquierdo junto a un eje inédito de la zaga integrado por Eric García y Christensen.

3.- Ferran y Ansu, los extremos. Con Pedri lesionado, Xavi recupera el dibujo del tradicional 4-3-3 a no ser que adopte el más atrevido traje del 3-4-3. O sea, regresa al Barça de los extremos para arropar a Lewandowski. “Quizá debamos buscar más a Robert”, dijo el técnico horas antes de medirse al Cádiz. Para suministrarle balones al delantero polaco Xavi sienta a Raphinha y apuesta por Ferran Torres y Ansu Fati.

Carregar més