«NO ÉS UNA CONSPIRACIÓ DE MADRID»

Tebas, sobre el ‘cas Negreira’: «La Lliga no pot ser passiva, són fets estranys»

Tebas, sobre el ‘cas Negreira’: «La Lliga no pot ser passiva, són fets estranys»

Efe

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Javier Tebas, el president de LaLiga, ha admès que en l’escàndol del ‘cas Negreira’ en el qual el Barça va pagar 1,4 milions d’euros a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) «hi ha indicis i fets estranys, no que hi hagi prova o delicte».

En aquest sentit, el dirigent ha recordat que «LaLiga no pot ser passiva davant els fets que estan passant», malgrat que el club blaugrana no s’exposa a una sanció esportiva perquè ha prescrit i ha negat que obeeixi a una campanya contra el Barça.

«La Fiscalia no investiga per una poma llançada, és l’Agència Tributària la que comunica uns fets. No és un tema de conspiració. Una altra cosa és el soroll mediàtic i que uns els posin més èmfasi. No hi ha una conspiració de Madrid, són fets objectius que investiga la Fiscalia», ha precisat el president de LaLiga.

Tebas, que ha comparegut a la sala de premsa de la ciutat esportiva Dani Jarque de l’Espanyol, ha revelat la seva estranyesa per «l’import i els conceptes pels serveis prestats, que no són habituals ni en quanties ni assessoraments verbals» de les factures emeses per l’empresa d’Enríquez Negreria. «Això s’ha d’aclarir», ha dit amb contundència.

«A LaLiga, després d’estudiar el tema, hem considerat que si s’ha de posar una denúncia penal entorpiríem la investigació de la Fiscalia»

Javier Tebas, president de LaLiga

«A LaLiga, després d’estudiar el tema, hem considerat que si cal posar una denúncia penal entorpiríem la investigació de la Fiscalia», ha admès el president de la patronal del futbol espanyol, indicant que exposava aquesta opinió «també com a advocat perquè llavors tot es retardaria molt».

Sense contacte directe amb Bartomeu o Laporta

Després, Tebas ha remarcat que si la investigació de la Fiscalia prospera LaLiga s’acabaria «personant-se com a acusació particular», tot i que també ha precisat que «no s’ha posat cap denúncia perquè la fiscalia ho està investigant».

No ha parlat Tebas ni amb Bartomeu, el president que va extingir la relació comercial del Barça amb l’empresa de Negreria, ni tampoc amb Laporta, l’actual dirigent blaugrana. «No he parlat amb ningú, ells saben el meu telèfon. No he de trucar jo. Els fets són els que són», ha dit Tebas, després d’haver recalcat que «estem davant un presumpte delicte de risc, que vol dir que només el fet d’intentar-ho ja està penat».

«El Barça podria ser víctima d’un estafador. He vist de tot. He vist estratagemes, intents d'estratagemes, gent que cobrava de dos clubs... Tots som grandets. Tants anys... seria sorprenent»

Javier Tebas, president de LaLiga

Notícies relacionades

Per això que LaLiga adopti una postura de prudència esperant els resultats de la investigació de la Fiscalia de Barcelona. «He escrit llibres basats en estratagemes del món de l’esport», ha recordat Tebas. «El Barça podria ser víctima d’un estafador. He vist de tot. He vist estratagemes, intents d'estratagemes, gent que cobrava de dos clubs... Tots som grandets. Tants anys... seria sorprenent», ha reconegut.

«En l’àmbit penal ha d’aclarir-se. I si arriba a la justícia, serem allà. Si el Barcelona hi ha estat implicat, que en pagui les conseqüències. També les persones jurídiques. Negreira per estafador, o tots dos. No m’estranyaria tampoc, tal com ho veig», ha conclòs Tebas