«ESTIC MOLT TRANQUIL», DIU

Bartomeu: «Jo li vaig tallar l’aixeta a Negreira; Laporta li va quadruplicar el sou»

Bartomeu: Confiem en ells fins al final.

Bartomeu: Confiem en ells fins al final.

2
Es llegeix en minuts

«Jo estic molt tranquil perquè vaig ser el que va tallar aquest servei. Jo no tinc tracte amb el senyor Enríquez Negreira, mai m’he reunit amb ell; Laporta li va quadruplicar el sou». Aquest és el missatge de calma que ha intentat traslladar Josep Maria Bartomeu, l’expresident del Barça, que ostentava el càrrec quan es va liquidar la relació comercial amb l’empresa del llavors vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA), per la qual el Barça va pagar 1,4 milions d’euros en el període entre 2016 i 2018.

Ho ha fet en una entrevista amb el diari ‘ABC’ on ha revelat més detalls de la vinculació que tenia el club blaugrana amb l’exdirectiu arbitral durant gairebé 20 anys. «Quan Laporta va arribar al club les factures eren de prop de 150.000 euros», ha recordat Bartomeu amb referència al període que oscil·lava entre el 2003, any en què l’actual president iniciava el seu primer mandat, i el 2010, quan va expirar. Llavors, Sandro Rosell va guanyar les eleccions.

El burofax de Negreira

«Quan Sandro és nomenat president aquestes factures eren de molt més, de mig milió d’euros. L’únic que puc dir és que jo li vaig tallar l’aixeta a Negreira i Laporta li havia quadruplicat el sou, hauria d’explicar-ho», ha reiterat. Sobre el burofax que li va remetre al seu dia Enríquez Negreira indicant-li que podria prendre mesures i denunciar casos d’irregularitat, Bartomeu va ser clar: «Recordo que em va arribar, però no li vaig fer ni cas. El vaig remetre immediatament als serveis jurídics del club i mai més es va saber», ha confessat.

«Aquest contracte ja estava fet des de l’època de Núñez, Gaspart i la primera etapa de Laporta. Jo ni veia les factures perquè es passaven directament»

Bartomeu, expresident del Barça

Data, segons Bartomeu, aquest burofax de l’exvicepresident del CTA «del 2019, tot i que va ser entre el març i l’abril del 2018 quan vam posar fi a la relació que el Barça mantenia amb la seva empresa». En aquest sentit, ha reconegut que Negreira li va trucar dient-li que jugaven «amb els diners de la seva família».

Notícies relacionades

El club va argumentar que aquest servei passava a realitzar-se de forma interna perquè s’havia iniciat «una època de retallades per sanejar l’economia del club», després de ser informat per Pep Segura, llavors director esportiu, i Òscar Grau, que exercia de director general del Barça, que «aquest servei costava molta pasta i es va decidir anul·lar-lo».

Va voler Bartomeu insistir que «aquest senyor tenia zero poder entre els àrbitres», a més de posar data a l’inici del vincle comercial amb l’empresa de Negreira. «Aquest contracte ja estava fet des de l’època de Núñez, Gaspart i la primera etapa de Laporta. Jo ni veia les factures perquè es passaven directament».