«LA FEDERACIÓ OBRIRÀ UNA INVESTIGACIÓ»

Pedro Sanchez reclama que s’aclareixi el ‘cas Negreira’

Pedro Sanchez reclama que s’aclareixi el ‘cas Negreira’

Efe

1
Es llegeix en minuts

El ‘cas Negreira’ ha arribat fins al Govern espanyol. «Esperarem que els òrgans encarregats de la bona governança de la Lliga espanyola aclareixin la situació que, per desgràcia, estem coneixent a través dels mitjans de comunicació», ha indicat Pedro Sánchez, el president del Govern, preocupat per la investigació de la Fiscalia de Barcelona per un presumpte delicte de corrupció entre particulars després que el Barça abonés pagaments d’1,4 milions d’euros a una empresa de José María Enríquez Negreira, que era llavors vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA).

Uns pagaments realitzats entre 2016 i 2018 descoberts arran d’una inspecció fiscal, tot i que podrien a arribar a ser de set milions en tot el període, que podria començar el 2000.

Notícies relacionades

«Crec que la Federació Espanyola de Futbol obrirà una investigació sobre aquest tema», ha precisat Pedro Sánchez, apel·lant que es faci al més aviat possible per esbrinar què va passar en aquell llarg període, iniciat en l’època de Joan Gaspart com a president (2000-2003), quan el club blaugrana abonava aquesta quantitat per assessorament arbitral tant a Enríquez Negreira com al seu fill.

Pedro Sánchez ha abordat aquest tema, del qual s’ha assabentat per la notícia revelada per SER Catalunya, durant una roda de premsa a Eslovènia després de mantenir una trobada oficial amb Robert Golob, el primer ministre eslovè. Sobre si aquest assumpte podria afectar la imatge internacional d’Espanya, el president del Govern l’ha remès tant a la Lliga com a la Federació perquè ho aclareixin.