A NIVELL EXTERN PER SER MÉS EFICAÇ

El Barça inicia una investigació del ‘cas Negreira’

El Barça inicia una investigació del ‘cas Negreira’

VALENTÍ ENRICH

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Després de l’esclat de l’escàndol, el Barça va guardar silenci una vegada emès un comunicat, que incloïa, a més, un missatge del president Joan Laporta revelant que «no era casual» l’aparició de la notícia, revelada per SER Catalunya, del fet que la Fiscalia de Barcelona estava investigant el pagament d’1,4 milions d’euros del club blaugrana a una empresa que era propietat de José María Enríquez Negreira, llavors vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) per rebre assessorament.

Ara, el Barça ha emprès una investigació «externa» per aclarir tots els detalls d’aquest cas, que afecta la gestió dels cinc últims presidents (Núñez, Gaspart, Laporta, Rosell i Bartomeu) que han dirigit el club en els 30 últims anys. Va ser Bartomeu qui va liquidar aquesta vinculació amb l’empresa de Negreira, després de precisar que Laporta li havia quadruplicat el sou.

Es tracta, segons fonts del Barça, d’una investigació dels fets que s’està executant de manera externa per «garantir la màxima eficiència durant tot el que duri». Ja feia dies que la directiva de Laporta havia arrencat aquesta exhaustiva anàlisi per part de l’àrea de ‘compliance’. El torrent de noves dades sobre la relació comercial que mantenia el club amb Enríquez Negreira i el seu fill, que tenien dues empreses diferents, no modificarà inicialment els plans del Barcelona.

Es mantindrà el silenci que ha presidit els moviments de la directiva, una vegada emès el comunicat oficial, que contenia cinc punts, minuts després que el programa ‘Què t’hi jugues’, al qual va posar veu el president. En aquesta primera i única resposta pública, el club admetia que «va contractar en el passat els serveis d’un consultor tècnic extern, que subministrava, en format vídeo, informes tècnics referits a jugadors de categories inferiors de l’Estat espanyol per a la secretaria tècnica del club»; segons revelava el primer punt.

Notícies relacionades

En el segon, el Barça admetia que «la relació amb el proveïdor extern es va ampliar amb informes tècnics relacionats amb l’arbitratge professional a fi de complementar informació requerida pel cos tècnic del primer equip i del filial, una pràctica habitual en els clubs de futbol professionals». I en el tercer punt del comunicat es precisava que «aquest tipus de serveis externalitzats recau en un professional adscrit a l’Àrea de futbol», a més d’indicar en el quart que el Barça «lamenta que aquesta informació aparegui justament en el millor moment esportiu de la temporada».

Ara, el Barça vol extremar encara més la seva posició pública en aquest escàndol, al punt que existeix «una ordre interna de preservar i conservar fins a nou avís qualsevol informació que disposi el club», a l’espera, per tant, del desenllaç d’aquesta investigació que s’està fent de manera externa per garantir, en tot moment, la màxima eficiència.