«NO TINC PROBLEMES AMB ELL»

Xavi sobre el sorprenent adeu de Piqué: «No és res personal, només futbolístic»

Xavi sobre el sorprenent adeu de Piqué: «No és res personal, només futbolístic»

FCBARCELONA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No han passat ni 24 hores des que Gerard Piqué va anunciar de manera unilateral la seva marxa del Barça i la seva retirada del futbol. Té 35 anys i se’n va a mitja temporada, sense esperar ni tan sols que s’acabi. Se’n va quan vol escollint fins i tot el partit en què s’acomiadarà del Camp Nou. Serà aquest dissabte contra l’Almeria, tot i que també viatjarà dimarts a Pamplona per enfrontar-se amb l’Osasuna.

«El Gerard es mereix tots els elogis del barcelonisme. Les circumstàncies han decidit que ell hagi decidit posar punt final a la seva carrera. He pensat que era el millor per a la institució. És així de dur, però he cregut que era millor que jugués algú altre abans que el Gerard. Ha sigut una decisió futbolística, en absolut personal. ¿Alleujament amb la seva marxa? No, no tinc cap problema amb ell, no tinc cap queixa personal seva», ha reconegut el tècnic blaugrana. 

«Et toca decidir coses que no són agradables com a entrenador, s’han de prendre decisions dràstiques que, de vegades, no agraden a un mateix. Però va amb el càrrec, tot i que sigui desagraït»

Xavi, tècnic del Barça

«Et toca decidir coses que no són agradables com a entrenador, s’han de prendre decisions dràstiques que, de vegades, no agraden a un mateix. Però va amb el càrrec, tot i que sigui desagraït», ha revelat Xavi, que ha indicat que no va imaginar fa un any que hagués de prendre mesures sobre el futur dels seus antics companys. «Està tranquil, està bé, he parlat amb l’equip, està molt serè. Imagino que li sortirà demà o en els pròxims dies», ha afegit al ser preguntat si ha parlat amb l’encara capità.

«Entenc que ara que juga menys i se sent menys útil i menys important el normal és fer el pas al costat. Això l’honra molt, perquè té contracte i podia seguir. Això demostra una grandesa espectacular», ha comentat Xavi, que ha afegit: «No sé si he sigut just o no, però sí sincer i honrat en el missatge perquè així l’hi vaig dir a ell».

«Entenc que ara que juga menys i se sent menys útil i menys important el normal és fer el pas al costat. Això l’honra molt, perquè té contracte i podia seguir. Això demostra una grandesa espectacular»

Xavi, tècnic del Barça

El tècnic ja es va reunir amb Piqué abans de començar aquest curs per comunicar-li que si seguia a la plantilla tindria un paper marginal amb l’arribada de Kounde, que va costar 50 milions, i Christensen, que va arribar al Barça amb la carta de llibertat procedent del Chelsea. Dit i fet. No només és el cinquè central com li havia anticipat l’entrenador, sinó que s’ha convertit en el sisè perquè l’ha avançat fins i tot Marcos Alonso, un lateral esquerrà reconvertit a aquesta posició.

«No ha posat mai ni una mala cara, ha sigut un exemple. Les circumstàncies han marcat que hagi decidit ell posar aquest punt final», ha precisat Xavi, sense voler anunciar si el defensa serà titular aquest dissabte davant l’Almeria, indicant que «la relació continua sent la mateixa, ja que no s’ha refredat res».

A Xavi, que va ser company de Piqué (2008-2015), li ha tocat assistir a la decadència esportiva, fent-lo seure primer a la banqueta, observant després com el Camp Nou el xiulava en el duel contra el Vila-real, el partit següent al seu doble error contra l’Inter en la jugada de l’1-1, pròleg de la virtual eliminació europea del Barça.

Fitxar un central a l’hivern

«Moltes vegades no escollim el final i ho fan les circumstàncies. Vull desitjar-li tot el millor, m’ha ajudat molt com a entrenador. Sempre ha estirat el carro, quan ha jugat ha estat implicat amb el grup. És competitiu i guanyador», ha precisat Xavi, que ha demanat «al barcelonisme que acomiadi el Gerard com el que és: una llegenda».

El tècnic ha indicat que Piqué «té una capacitat intel·lectual superior al normal» i que «ha sigut un bon company i un bon capità». Xavi ha convocat Eric Garcia, que ha rebut l’alta mèdica, igual que Christensen, però no Kounde, que encara arrossega molèsties. També ha citat Chadi Riad, el central del Barça Atlètic.

Notícies relacionades

Xavi ha argumentat que «ha sigut una decisió futbolística i en absolut personal, perquè és llei de vida. És clar que fa pena que es vagin retirant els d’aquesta generació». Sobre el futur que l’espera al seu jugador ha sigut clar: «El Gerard pot ser el que ell vulgui, de capacitat li’n sobra».

Amb la marxa de Piqué, el Barça necessita un central. I si és esquerrà millor encara. «Potser sí», ha comentat Xavi sense dir el nom d’Iñigo Martínez, el defensa de l’Athletic. «El Barça perd lideratge, personalitat, valentia i un dels millors centrals que he vist en la meva carrera i en la meva vida esportiva», ha recordat el tècnic. «És un tio valent».