Una retirada sorprenent

Les cinc raons que han portat Piqué a dir adeu

Les cinc raons que han portat Piqué a dir adeu

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Gerard Piqué ha convulsionat el món de l’esport amb l’anunci del seu adeu. El capità blaugrana, de 35 anys, ho va fer oficial a través de les xarxes socials i va revelar que el partit de dissabte al Camp Nou contra l’Almeria serà l’últim com a jugador, malgrat que encara té contracte fins al juny del 2024. Aquesta són les raons que han impulsat el central barcelonista a posar fi a una carrera de 14 temporades al club de la seva vida.

El purgatori de la banqueta

Xavi Hernández ja li va deixar clar a Piqué que aquesta temporada no entrava en els seus plans com a titular i que el seu paper passaria a ser secundari després dels fitxatges de Christensen i Koundé, afegit a la confiança que el tècnic de Terrassa té dipositada en Araujo i Eric Garcia, dues de les apostes de futur del club. El seu paper va passar a ser el del cinquè central, una nova realitat, que fins i tot ha quedat relegat encara més amb la possibilitat d’utilitzar Marcos Alonso en aquesta posició, que li ha costat molt acceptar al central barceloní. 

El repte a Xavi Hernández

Piqué va acceptar el plantejament del tècnic blaugrana, però li va respondre que estava decidit a lluitar per un lloc en la titularitat i demostrar-li que era el millor dels centrals. En aquests primers mesos de la temporada, i sobretot després de l’eliminació de la Champions, s’ha confirmat la seva suplència, els seus problemes físics han persistit (les recurrents molèsties als abductors) i ha optat per fer un pas al costat, que alhora ajuda econòmicament el club.

La davallada competitiva

Piqué ha disputat un total de nou partits aquesta campanya. Cinc de la Lliga i quatre de la Lliga de Campions, beneficiat per les lesions d’Araujo, Christensen i Koundé, tots jugadors que estaven per davant seu en els plans de Xavi Hernández. El seu nivell, tanmateix, ja no és és el d’altres temporades. Piqué va quedar retratat, per exemple, en el transcendental partit de Champions contra l’Inter de Milà a casa. El primer gol italià el va deixar en evidència. Molt avançat en la seva posició, va deixar passar la pilota. Però Barella va entrar des de darrere sense caure en el fora de joc per marcar. El seu mal moment i també les importants xifres del seu contracte han dividit l’afició, fins al punt que una part de la grada ha acabat xiulant-lo al Camp Nou. Fins i tot durant l’última assemblea de compromissaris, la directiva el va assenyalar com un dels obstacles per a la millora de l’economia. 

El complicat moment personal

L’impacte que ha causat la seva separació de Shakira ha suposat un tsunami en la vida personal del futbolista. El jugador no ha tingut problemes a l’hora de pactar amb la cantant colombiana el repartiment de les propietats i els diners de la parella. Però estan vivint un enfrontament molt dur en els tribunals per la custòdia dels seus dos fills. Piqué s’ha exposat també mediàticament amb la seva nova relació amorosa amb Clara Chía, una jove a la vintena que sembla haver-se convertit en la nova obsessió del futbolista i amb qui es tornaria a plantejar la paternitat. Els àudios que van sortir a la llum parlant amb Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola, sobre els contractes per portar la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita tampoc el deixen en bon lloc.

La voluntat de preservar la seva imatge

Piqué mai ha negat que un dels seus grans desitjos és presidir en el futur el FC Barcelona. Allargar la seva situació actual no feia més que perjudicar la seva imatge. Les xifres que es van filtrar recentment sobre el seu contracte, en què s’especificava que s’assegurava 142 milions d’euros bruts per cinc temporades (uns 28,4 milions bruts per any) van ser un altre cop inesperat, en un moment que el Barça lluita per reequilibrar els comptes. Els xiulets que ha viscut a l’estadi els últims partits també han apujat la pressió al central català, que no volia acabar així després d’una esplèndida trajectòria de 14 temporades com a blaugrana. Amb la decisió de retirar-se, sap que està ajudant el club en un moment delicat i, com assegura en el seu vídeo de comiat, deixa la porta oberta per tornar al club com el que és: una de les seves llegendes.