FINALS TUMULTUOSOS

Messi-Piqué, capitans que marxen de mala manera

Messi-Piqué, capitans que marxen de mala manera

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Messi ni es va poder acomiadar. I Piqué ha escollit un rutinari i tardoral partit de Lliga contra l’Almeria, a principis de novembre, just abans que comenci el Mundial de Qatar per acomiadar-se del Barça. El club no troba la sortida adequada als capitans. Per diferents raons, però els dos últims portadors del braçal deixen casa seva d’una manera estranya, símptoma indiscutible de l’enorme tensió que ha presidit la seva relació amb Joan Laporta, el president. 

A Messi se’l va acomiadar en ple mes d’agost quan va volar cap a les oficines del Camp Nou convençut que només havia d’agafar el bolígraf i firmar la seva renovació pel club de la seva vida. Dos dies després estava firmant un contracte de dos anys (el 2023 expira) i un altre d’opcional pel París SG deixant un mar de llàgrimes al Camp Nou. Des d’aleshores, no ha tornat a trepitjar aquest estadi que va ser el seu jardí durant gairebé dues dècades, per molt que ara Laporta insisteixi a reclutar-lo de nou.

La gestió dels capitans s’ha convertit en un assumpte explosiu ja des de l’inici del segon mandat del dirigent, tot i que va entrar amb paraules d’elogi per a ells. Paraules que es van transformar en retrets, com els efectuats en l’última assemblea de compromissaris, en què Laporta els va recriminar que no acceptessin abaixar-se el sou. Tot i que després intentés minimitzar-les. Però la ferida estava tan oberta que era poc menys que irresoluble.

Abans del traumàtic adeu a Messi (va voler anar-se’n amb Bartomeu, però no el van deixar; va voler quedar-se amb Laporta, però no l’hi van permetre) es van viure les sortides pactades i elegants amb Xavi (2015), camí de Qatar, i d’Iniesta (2018) rumb al Japó. Abans, i per voluntat pròpia, com ha fet ara Piqué, va marxar Puyol (2014) castigat pels problemes físics i renunciant al suculent contracte de dos anys que encara tenia firmat.  

Puyol: «Estic en xoc»

Notícies relacionades

Piqué utilitza ara, vuit més tard, el mateix camí que va obrir el seu gran amic ‘Puyi’. Se’n va del Barça quan vol, sense aferrar-se al contracte que l’acompanyava. I en plena temporada sense esperar ni tan sols que acabi el curs. «Gràcies per tot, ‘Geri’, estic en xoc», va escriure l’excapità blaugrana en el seu compte de Twitter, sorprès per la inesperada decisió presa pel seu amic de l’ànima, amb qui va formar una de les millors parelles de centrals de la història. «S’ha sigut molt injust amb tu», va denunciar Puyol, i va recordar que «pocs han defensat la samarreta del Barça com tu ho has fet».

Messi ni ha tornat a trepitjar el Camp Nou. Piqué ho farà demà davant l’Almeria per última vegada, mentre queden tres capitans com a retrat d’una era que s’està acabant. Busquets, que viu el seu últim any, està sent discutit, a Alba el va xiular l’estadi i Sergi Roberto és mirat amb recel.