GAVI, RECUPERAT

Xavi sobre les opcions a la Champions: «¿Miracle? Hi ha una petita esperança, petita»

Xavi sobre les opcions a la Champions: «¿Miracle? Hi ha una petita esperança, petita»

FCBARCELONA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Xavi afronta el partit més estrany que hagi de preparar en la seva curta carrera (ni un any) al Camp Nou. El tècnic del Barça el dissenyarà per derrotar el Bayern de Munic (21.00 h), però assumint, potser, que de res servirà perquè si l’Inter, que comença el seu duel a Milà amb el Viktoria Pilsen (18.45 h), guanya s’haurà consumat la caiguda blaugrana a l’Europa League. «¿Miracle? Hi ha una petita esperança, petita. Però no depèn de nosaltres», ha dit el tècnic.

Per segon any consecutiu, certificant amb crueltat que ni el club i tampoc l’equip, per molta palanca que s’activés, tenen lloc en l’aristocràcia de la Champions. Almenys, Xavi recupera Gavi, que s’ha entrenat aquest matí amb normalitat després de superar el dur cop rebut diumenge passat per part de Dani García, el jugador de l’Athletic.

Europa és un territori hostil. Tremendament hostil per al Barça, a qui la corona que es va cenyir a Berlín fa set anys està cada vegada més plena de pols. Però Xavi, malgrat tot, continua sense perdre l’esperança que es produeixi una doble combinació: ensopegada prèvia de l’Inter al Giuseppe Meazza i victòria del seu equip al Camp Nou.

«Hem de guanyar el partit per demostrar que allò de la Champions va ser un accident»

Xavi, tècnic del Barça

«Hem de guanyar el partit per demostrar que allò de la Champions va ser un accident», ha indicat el tècnic blaugrana, lamentant, de nou, els errors d’eficàcia mostrats a Munic, on tot es va enredar en la Champions. «He tornat a veure-ho de nou i vam merèixer més, va ser una desgràcia futbolística, sembla mentida que no empatéssim», ha afegit Xavi, dolgut perquè l’equip va desaprofitar llavors l’ocasió d’abatre el Bayern.

«Estem en aquesta situació per errors nostres, cal ser autocrític»

Xavi, tècnic del Barça

«Estem en aquesta situació per errors nostres, cal ser autocrític. ¿Miracle? És una petita esperança. Sempre soc positiu, però no depens de tu», ha confessat Xavi, dolgut perquè el Barça «està en una situació incòmoda, molt incòmoda perquè hi ha molts números que no passem perquè no depens de tu. Ho vam tenir a les mans, però són errors nostres, de l’equip».

Elogis a la reacció després del clàssic

Per això, ha demanat màxima concentració als seus jugadors, passi el que passi a Milà. «No podem afluixar en la mentalitat. Després de perdre el clàssic tot semblava un desastre, però hem reaccionat bé. No hem de baixar, hem de seguir el camí i demostrar que podem competir davant el Bayern per guanyar el partit perquè després del clàssic hem canviat la dinàmica», ha recalcat l’entrenador del Barcelona, enaltint la «personalitat i el caràcter» dels jugadors en aquesta reacció després del clàssic.

«Hi ha una petita esperança. Una petita. No hem fet els deures bé. És una pena no puntuar a Munic i a Milà i la segona part aquí al Camp Nou contra l’Inter. La Champions ha sigut cruel amb nosaltres», ha reiterat el tècnic blaugrana, dolgut perquè tots aquests errors li han costat car, caríssim a l’equip, camí de caure a l’Europa League.

«No hem canviat de sistema. He sentit que es va jugar un 4-4-2, però no és així. No hem jugat mai un 4-4-2»

Xavi, tècnic del Barça

«No hem canviat de sistema. He sentit que es va jugar un 4-4-2, però no és així. No hem jugat mai un 4-4-2», ha comentat Xavi sobre el Barça dels centrecampistes amb Frenkie de Jong, Busquets, Gavi i Pedri deixant la banda esquerra per a Balde, tant en defensa com en atac. «El que ens dona és més seguretat amb pilota, no hi ha tanta pèrdua, hi ha sempre un home més al mig del camp. És una lluita tàctica dels entrenadors», ha precisat Xavi, insistint que «no canviem el sistema, no hi va haver un 4-4-2, és el mateix sistema però diferents opcions per atacar i per defensar». 

«Si no passem, competirem a l’Europa League com lleons»

Xavi, tècnic del Barça

Notícies relacionades

Va esclatar a riure Xavi quan li van preguntar si tenia algun missatge per als futbolistes del Viktoria Pilsen. «Bastant tinc jo per dir res al Viktoria. No, no, no... No tinc res a dir», ha indicat el tècnic revelant que «tot el vestidor veurà junt» el duel previ amb l’Inter al Giuseppe Meazza. «Si no passem, competirem a l’Europa League com lleons».

«Guanyador, qualitat i golejador». Així va respondre Xavi un periodista polonès quan li va preguntar per Robert Lewandowski en una compareixença de premsa on també va revelar que «tinc decidida l’alineació des d’ahir, independentment del que passi a Milà».